Hanna + festival = falskt

Jag känner mig så ensam. Alla ska på någon festival i sommar utom lilla jag. Jag blir så avundsjuk, men jag får väl skylla mig själv antar jag.Karlstad C - Stockholm C

Så, nu är det spikat. Den 18 - 20 juni kommer jag och min kära Hamphus spendera i Sveriges huvudstad - Stockholm. Det är första gången som jag kommer spendera flera nätter där utan någon vuxen så allt detta känns väldigt spännande. Vi kommer bo på Hotell Wellington, ett fyrstjärnigt hotell som ligger på Östermalm (uttalas med snobbig stockholmsdialekt). Det kommer bli så kul, jag ser verkligen fram emot resan! Shopping för hela slanten! Sfbokhandeln är ett stopp som jag måste göra, den affären är rent ut sagt gudomlig.
Jag längtar stenhårt.

Lerdopp och grodsång

Idag kom jag hem efter en fin helg med Hamphus. Jag känner nu hur mycket bättre man mår när man skiljs åt i skolan, istället för att jag ska behöva ta initiativet att hoppa på en buss och sitta hemma och vara deprimerad på söndagseftermiddagen. Det är verkligen fruktansvärt. 
Helgen var som sagt jättefin, på lördagen gick vi upp tidigt, runt halv nio (eller ja, det var väl ganska normal tid för oss att gå upp), tog på oss träningskläder och tog klivet ut i vildmarken. Vi tog oss en springtur genom en skog, där jag tog mig friheten att doppa benen i en alldeles lagom djup "lerfors". Hejdå till fräscha skor och byxor säger jag.
Efter skogsturen gick vi till en fors med ett fint litet vattenfall. Där slog vi oss ner på en stock och kollade på vattnets vandring tillsammans med grodorna. Naturen är väldigt underskattad.
Jag känner att jag inte skriver så kreativa blogginlägg längre, men jag vill ändå kunna skriva ner lite vardag här så ni lär få bita ihop och gå vidare.

Stolthet

Det smärtar i hela kroppen, värker i benen, värker i armarna och jag är tröttare björn som gått i ide. Men vad gör det, när jag idag klarade av att springa fem kilometer utan att stanna för första gången i hela mitt liv? Jag var så arg, hela vägen, och att det var runt 25 grader i solen hjälpte mig ju inte direkt. 

Men nu är det avklarat. 
En sak till som gläder mig är att min Mac fungerar igen! *hurrar* Laddaren har varit helt paj, men jag har nu fått en ny och den fungerar alldeles utmärkt. Skönt, jag har verkligen saknat min lilla vita laptop. 
Nu är det ju snart helg också för den delen och då bär det av till Forshaga vilket är lika med Hamphus. Men en skoldag väntar då vi inte bara väntas ha ett mininationellt prov i svenska, vi ska också göra en muntlig redovisning i Arbetsmiljö, vilket kommer bli vårt avslut på den kursen. Detta kommer innebära att vi slutar en timme tidigare på fredagar, vilket inte är helt fel. ^_^
Jaja, nu ska jag sluta prata om tråkiga saker. 
Nej, vänta, en sak till! I måndags upptäckte Beatrice och jag att det stod ett par inplastade pokaler i dojon. Vi hade inte lagt märke till dem så mycket tidigare, men plötsligt utropade Lina "Det står ju era namn på dem!"
Då var det så att vi hade fått en varsin pokal från en tävling vi varit med på i november. Det var en lite småtrevlig överraskning. 

"Alkemisten" av Paulo Coelho

Böcker ligger mig varmt om hjärtat alltså. Att få försvinna in i en annan värld, eller leva ur en annan människas perspektiv för en stund är väldigt skönt. Just nu läser jag Alkemisten av Paulo Coelho (egentligen läser jag en del andra böcker samtidigt, men denna känner jag att jag klarar av att avsluta för tillfället).
Boken handlar om herdepojken Santiago från Spanien, som genom en dröm bestämer sig för att finna en av världens mest dyrbara skatter.
Det är en mycket lättsam bok vilket gör att man lätt glider igenom den, och att den ligger på enstaka 185 sidor gör ju inte läsningen tyngre. Jag skulle verkligen rekommendera denna bok, eftersom den är så pass lättsam och att den samtidigt aldrig får en att tappa intresset för att fortsätta läsa.


Cannonball

Underbar låt.

Spontanitet

Den ligger mig verkligen varmt om hjärtat.

Hanna i blyerts

Som titeln säger. Det är jag. I blyerts. Made by me. Made for Hamphus. So you can't have it. Ha!


Moonlight Densetsu

Ibland är saker och ting så vackra att inte orden räcker till. Tryck bara på "play".


Alt + F4

Härlig påskhelg med käraste som tog slut på tok för fort.
Det svider i bröstet. Kom och ta bort smärtan.

Jesustavlor

För ett par dagar sen fick jag två otroligt häriga jesustavlor (som jag döpt dem till) av mamma. Hon har en alldeles egen inredningsbutik som jag spenderar min döda tid i ibland. Det är väldigt inspirerande. Sist jag var där såg jag två jättefina tavlor med kristna motiv och jag föll pladask för dem på en gång. Mamma skickade då efter dem på en gång och nu ligger de här och väntar på att få komma upp på väggen. Den ena är i färg och den andra är svartvit. Jag är otroligt nöjd med dem!


Hjärtslag

Imorgon börjar livet igen.


Den skrattande korpen

Ibland mår man verkligen inte bra, trots att hjärnan säger att man inte har något att vara ledsen över. Allt i mitt liv är på topp, jag har bra betyg, jag har flera intressen som jag ägnar mig åt på fritiden, jag har vänner, många av "äkta" vara dessutom och jag är lyckligt kär upp över öronen.
Trots allt detta, trots min lycka, känns det inte bra. Men istället för att kasta mig på sängen och gråta tog jag på Hamphus begäran fram mina nyinköpta penslar och akrylfärger och började med ens låta tårarna rinna ut genom penselns spets. Ungefär 40 minuter senare hade jag mina deprimerade känslor ingrott i ett ark papper.
Jag mår mycket bättre. Tänk vilken makt färg och penslar kan ha. Därför respekterar jag konsten.


Frihet

Som alla förhoppningsvis redan vet så vann Färjestad SM-guld igår. Jag har under vintern och fram till nu haft praktik där, och nu är den tiden (äntligen) över. Det känns skönt. Det har tagit massa tid från min fritid och jag har inte kunnat gå på alla karateträningar som jag skulle velat. Men nu är det som sagt slut med denna praktiken, och medan alla skrek: "SM-guld, SM-guld, SM-guld!", ropade jag "Frihet!" medan vi sprang ut i friska luften.
Idag är även sista dagen innan påsklovet. Det ska bli skönt att få sova ut. Det blir ett slappt lov då jag antagligen kommer spendera några dagar med Hamphus. Det behövs, med tanke på att jag inte varit på topp när det gäller humöret de senaste dagarna. Jag har känt mig nere helt enkelt. 
Men som man säger: "Don't worry, be happy!"

Fotolördag

Kan man hitta två snyggare par eller vad? Jag skulle inte tro det va.

Dagar i livet

Nu är det fredag, den där dagen alla längtar till.
Igår sanerade jag i princip hela lägenheten eftersom Hamphus, som är "lätt" kattallergiker (som jag uttrycker det), kommer på besök imorgon. Detta för första gången på kanske en och en halv månad. Så nu genomsyras lägenheten av en underbar friskhet och renhet, som jag saknat i flera månader. Det är rent ut sagt snuskigt hur skitit vi låter det bli här hemma.
Vi ska i alla fall över till Bea och fota henne och Isak var det tänkt. Vi ska även springa spåret på lördag eller söndag, plus ta oss en titt på hinderbanan vid HUC (x'D).
Om en stund ska jag iväg på hockey och leka med datorn inne i studion (det är i alla fall det jag hoppas på - orka filma). Det är finaltider nu, och det är Färjestad mot HV71 detta året. HV leder med 1-0 i matcher än så länge, men det ska ni se att FBK tar igen idag.

Vi ses.Noodle-lover. 21. Suffers from
clothes-cravings. Swedish.
Read books under the covers.
Love beautiful things.

Follow on Bloglovin