Dåligt bloggväder

Jag har inte skrivit mycket i bloggen på senaste tiden, men det är mest för att det hela tiden har varit så mycket att göra. Jag har inte heller haft någon superlust, men just nu känner jag att jag behöver uppdatera lite. 
Händelser den senaste tiden: 
- Som jag redan skrivit så graderade jag mig i onsdags, och det gick bra! Nu har jag andra graden på det gröna bältet, eller 5 kyu som det kallas på karatespråk.
- Hamphus och jag upptäckte för en kort tid sedan att vi hade bestämt oss för att åka till Stockholm under midsommar. Inte bra, då de flesta affärer kommer vara stängda, och vi åker dit bland annat för shoppingens skull. Så nu har vi ordnat om så vi åker istället den 22-24 juni. Mycket bättre då vi kommer vara där under vardagar, plus att hotellet ligger jättecentralt. Och så får ju Hamphus vara där under NK-rean också. Vad söt han är.
Hänt idag: 
- Idag hade jag nationellt muntligt i Engelska B och jag är nöjd över min prestation. Jag, Hanna och Sara pratade riktigt naturligt, som vi brukar göra med varandra i vanliga fall. Det var riktigt skön och avslappnad stämning. 
- Jag har även haft slutprov i Matte B, och det gick varken bra eller dåligt. Ett G kan jag väl räkna med, men jag hoppas självklart på ett VG. Finns inte mycket mer att säga om det. 
Händer idag:
- Efter middagen ska jag, Malin och Sabben ha Lost-kväll hemma hos Malin! Vi ska äta gott och nörda de Lostavsnitt som jag och Sabben missat. Vi ska även sova över eftersom det kommer bli så sent. Mysigt! Nästa dag blir det Tassemarten och minigolf. Vår årliga tradition!

I did it!


5 kyu

Idag ska jag gradera mig till den 5 kyu i karate. Önska mig lycka till. Jag är inte nervös eftersom min inställning de senaste gångerna varit något i stil med "det går som det går". De första gångerna jag graderade mig var jag supernervös flera veckor innan. På ett sätt tycker jag om att gradera mig, eftersom det är så härlig stämning i dojon då. Alla är jätteseriösa och gör sitt allra bästa. Kan tränaren önska sig något mer?
Men nu ska jag strax fara. Lycka till nu Hanna! 

Sömnlös

Jag kan inte sova för jag saknar dig. Dig, dig dig. Ta mig bort. Bort från denna tomma säng. Till din.

Fyra månader

Idag har jag och Hamphus varit tillsammans i fyra månader. Tiden går verkligen fort när man är lyckligt kär. Och som jag sa: "Jag tycker bara mer och mer om dig. Om det fortsätter såhär är jag rädd att du får leva med mig ett tag."
Vi tycker precis som Benjamin att detta är kanonkul. Det får fem av fem toasters!

My brute

Gå in på Demonflowers.mybrute.com och gör en gubbe! 
Det är barnsligt kul!

En liten text

Natten är total. Staden sover.

"Mitt liv har helt förlorat sin mening. Jag kan lika gärna dö."

Tankens slagkraft är så stor att den stöter emot allt. Den träffar gatlyktorna som står som stadiga spiror och skänker ljus i mörkret, träffar det tunna duggregnet som faller hejdlöst från himlen, träffar barnet som ligger och drömmer i sin spjälsäng i det gula huset tre kilometer bort, träffar ogräset som växer i en spricka i den våta asfalten där det krampaktigt håller fast vid livet, ja tanken stöter emot allt. Allt som över huvud taget har en existens. Allt lyssnar men avvaktar, vågar inte göra något. Vågar inte trösta flickan som står på den stela bron och kramar om det kalla metallräcket.   

Flickans nakna kropp täcks endast av ett vitt nattlinne som dansar med den eftertryckliga vinden. Kastbyn lockar det tunna linnetyget till flykt, till friheten uppe till det omfångsrika blå där de kan göra piruetter tillsammans i evigheten.

Trots vindens starka vilja blir flykten blått en dröm för nattlinnet, så länge som flickans kropp står kvar som ett orubbligt hinder för friheten. Flickans hud är kall och våt men kylan är bara en bagatell.

"Vad spelar den för roll när jag ändå ska dö?"


Därför är du vackrast

Ditt leende får solen att skina i mig. Ditt skratt smittar av sig lika lätt som en förkylning. Dina kramar får världen att stanna upp. Dina pussar är heta och värmer mig som en stor eld i snöstormen. Din röst trollbinder mig mer än den allra vackraste musik. Dina händers smekningar får alla mina sinnen att fokusera på dig. Dig, dig, dig. Din närhet får mig att inse att den lycka jag kände innan jag träffade dig inte var äkta lycka. Och när din mun möter min, då inser jag att allt som hänt fram tills dess är obetydligt.
Därför är du vackrast.

Dofter


Människoliv

Idag vaknade jag sent. Det kändes för en gångs skull skönt, till skillnad mot ångesten och det dåliga humöret som i vanliga fall brukar visa sig dessa lägen. Dock känner jag saknad, därför ser jag med glädje fram emot morgondagen trots att kalendern då visar måndag. Katten ligger bredvid mig och tvättar sin trefärgade päls och tycks inte ha några bekymmer hon inte. Tänk vilket liv. Men jag skulle inte byta mitt liv mot en katts liv, för då skulle jag gå miste om så många saker som jag tycker om, saker som jag inte vill förlora.
Men människans liv är allt bra tråkigt ändå. Man går i skolan, skaffar sig en utbildning tills man fyllt 18 - och ofta längre än så. Detta gör man därför att man ska kunna skaffa sig ett jobb, överleva, försörja sig. Sen är det på det sättet tills man dör. Men visst, ibland får man sig lite spänning genom resor eller liknande. Men det som egentligen är ganska tråkigt, har fått en slags spänning i sig tack vare människans ganska enformiga vardag. Men människans liv och lycka framförallt, bygger på kärlek. Den kärlek man får av sina medmänniskor, och den kärlek man själv får känna och ge till sina nära. Att vara människa är ändå något som jag är glad över. 

Gåva

Min pojkvän är bara bäst. Och snällast. I fredags överraskade han mig med en present. Jag hade inte den blekaste, men det är väl det som är meningen med överraskningar antar jag. Att man inte ska vara förberedd. Tack i alla fall. Du är så himla gullig. Tänk att jag kom att bli kär i en sådan generös och underbar person. All kärlek till dig.

Inlägg nr 70

Jag känner att jag vill göra ett inlägg, men jag vet verkligen inte vad jag ska skriva om. Jag har fruktansvärt ont i huvudet och jag känner verkligen för att äta apelsinen som ligger i en skål en halvmeter bort. 
Idag har Hanna P och jag gjort klart vår dokumentär om en tatuerare. Han var en väldigt skön människa måste jag säga, och snygga tatueringar hade han också. Mer vet jag inte vad jag ska skriva om dokumentaren, mer än att jag tycker den blev bra. Jag tycker att vi lyckades ta väldigt fina bilder, och det var ju en tacksam miljö att vara i. 
Sommarlovet närmar sig med stormsteg också, mindre än en månad kvar nu. 
Ja, jag vet inte om detta inlägg blev så meningsfullt men, meningslösa inlägg måste det ju också finnas.

Smaka på sommaren


Ny design!

Som ni kanske minns har jag funderat ett tag på att ändra min bloggdesign eller helt enkelt göra en ny blogg, och jag bestämnde mig idag för att jag bara skulle ändra designen eftersom det egentligen inte är innehållet det är fel på. Så nu, efter flera timmars kodskrivande och headerskapande är jag äntligen klar med min nya design. Jag måste säga att jag är nöjd, med tanke på hur lite jag egentligen vet om detta med koder och så vidare.
Som ni kanske ser är det färgerna vitt brunt och blått som gäller. Jag har även gjort bloggen bredare och på så sätt fått möjlighet att lägga upp större bilder vilket jag tycker är fint.
Credit ger jag till Hamphus Kjellman som har tagit bilden som är grunden till min header. Tack.


Rapid eye movement

Under det senaste halvåret har jag kommit in i en period då jag drömmer mycket. Jag vet inte riktigt vad anledningen kan vara, möjligtvis kan det vara så att jag har varit mycket stressad på grund av allt arbete i skolan. Jag går nu andra året på gymnasiet och om man jämför detta året mot ettan så var året innan detta en ren dans på rosor.
Nåväl, tillbaka till drömtemat. Endel av det jag drömmer är ren underhållning och väcker inga speciellt starka känslor, men ibland drömmer jag drömmar som helt påverkar dagen som komma skall. Som idag. Jag drömde en dröm som väckte så starka känslor inom mig. Hopplöshet. Ensamhet. Känslan av att vara utelämnad och bortglömd. När jag vaknade mådde jag inte alls bra och känslan fortsatte att hålla i sig ända fram till lunchen då den lungnade ner sig en aning på grund av den goda maten.
I början av året drömde jag även en dröm som på ett sätt gick i uppfyllelse redan nästa dag. Drömmen gav mig liknande känslor, fast de denna gång var mer åt hållet av besvikelse, förnedring och ett slag i bröstet. Som sagt så fick jag uppleva dessa känslor redan kvällen därpå.
Jag borde nog sätta upp mina drömfångare, de fungerade faktiskt jättebra när jag använde dem.

Fåordig och intern

- Healing power, activate!

Se världen flyga förbi

Jag tänkte nu att jag ska skriva något glatt och trevligt. Jag längtar nämligen som en idiot till den 18 juni. Då ska jag och Hamphus, bara vi två, hoppa på Swebus som på fyra och en halv timme ska ta oss till Stockholm. Där ska vi shoppa och äta god mat, men framförallt så ska vi spendera två nätter på ett fyrstjärnigt hotell som ligger på Östermalm. Nu är det säkert en del som spydigt tänker: "Men oj, ska de till Stockholm? Helt själva? WOOW...", men det skiter jag fullständigt i. Att bara få umgås med sin käraste i tre dagar och två underbara nätter på ett fint hotell i storstaden Stockholm känns otroligt bra.
Tänk vad mysigt - man går upp tidigt, äter en fantastisk hotellfrukost (vilket är en av de saker som jag längtar till mest), trillar sedan ner på stan, tömmer butikerna på läckerheter, äter middag på en fin restaurang och avslutar sedan dagen med att krypa ner i den sköna hotellsängen och ser på Ondskan (som av en slump alltid går på 4:an när jag sover på hotell). 
För att inte tala om hur jag längtar till bussresan, som säkert kommer vara jättedryg egentligen, men som är så underbar ändå. Man sitter där och ser världen flyga förbi, i handen har man en bra bok, i knät en laptop som surrar lätt och om man ser till vänster om sig ligger kärleken där, med huvudet lutandes mot ens axel. Sovandes.


Robot


Ett annat universum

Ibland får jag en konstig känsla. Den kan komma när som helst, och det är oftast i anknytning till en folksamling. Låt oss säga att du sitter i matsalen och äter de där tråkiga köttfärsbiffarna, som för tankarna till barnmaten du åt när du var liten. Du betraktar alla människor runt om dig, ett gäng med välklädda tjejer sitter några bord bort och skrattar högt åt något hemligt, naturnördarna som diskuterar mattetalet de inte lyckades lösa på mattelektionen som ägt rum någon timme tidigare och de ensamma som äter sin mat under tystnad och funderar över varför ingen vill komma dem nära in på livet. Alla dessa människor som tillsammans bildar en enda stor massa av folk, individer, känslor och uttryck. Du får känslan av att din själ, liksom inte riktigt finns bland alla dessa andra, att du är ett ensamt tom skal som varken känner eller har en egen vilja. Det känns som om du inte finns, men någon, ja någon är det som ser ut på alla dessa människor. Någon som betraktar dem. Som om dina ögon verkar som ett titthål för ett annan livsform, i en annan värld som ligger i ett annat universum. Från dina ögon betraktar de mänskligheten, denna för dem främmande livsform. 
Ibland funderar jag på om det är fel på mig.

Nytt och fräscht

Jag har bestämt mig för att göra om lite här på bloggen, alternativt skaffa en ny. Det ser ju inte bra ut. Jag vill framförallt att den ska vara bredare, så man kan ha större bilder, det tycker jag är så fint. Jag vill också ha en riktigt snygg header, kanske med något stort svartvitt fotografi som jag tagit. Jag känner mig verkligen inspirerad att ta bort, riva ner, göra om och renovera. Har jag tid för det? Svaret är kort och gott - nej.

Känslofylla

Hundra dagar med en underbar pojke. Det spelar ingen roll vad ni säger, Hamphus och jag är och kommer alltid vara snyggast, bäst och allt runt om och där emellan.
Jag känner att detta mer och mer börjar likna en fotoblogg, jag funderar på att göra en ny. Dock tror jag att hela grejen ligger i att jag vill ha en ny design.
Vi vet ju precis hur man posar som allra snyggast.

Deviantart.com

På deviantart.com kan man på en enkelt sätt visa sin konst för världen. Det kan vara texter eller dikter som du har skrivit, bilder som du har målat, fotografier som du har tagit, eller varför inte skulpturer som du skulpterat? När du sedan lagt upp dina bilder föreställande vad det nu må vara, kan du få din konst konstruktivt kritiserad så du kan utvecklas och bli bättre. Du kan även bläddra runt bland de miljontals andra konstverken som finns utställda och låta dig inspireras.
min deviantart finner du både foto och teckning framställt av mig. Ge mig gärna kritik och varför inte själv bli medlem på världens största galleri av konst? 
Deviantart.com är en av mina största inspirationskällor, ta del av den du också.


Mattematik

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 ~ And so forth for ever and ever.

Valborg

Medan alla var ute och söp och skaffade sig baksmälla hade jag en jattemysig valborgsmässoafton. Eftersom jag känner mig lat så kopierar jag det jag skrev om det på bilddagboken:
"Årets Valborgsmässoafton spenderades med Beatrice, Isak och Hamphus ute på Räggårdsviken. Med oss hade vi massa mat som grillades, mestadels av vår grillmästare Isak. Medan han satt vid grillen knarkade Bea marsmallows, jag satt med min röda filt och Hamphus jagade fåglar med sin kamera. Det var en mysig kväll."
Nu har Hamphus åkt hem, om han inte fortfarande står och väntar på den där jäkla bussen. Vi har inte gjort så mycket, men visst har det varit en trevlig helg alltid. Vi har bland annat sett på två filmer. Den första var "The broken" som var helt okej, och den andra var "Pojken i randig pyamas" som var en riktig höjdare. Den rekommenderar jag verkligen att ni ser. Fantastisk. Självklart togs det några bilder också.

Noodle-lover. 21. Suffers from
clothes-cravings. Swedish.
Read books under the covers.
Love beautiful things.

Follow on Bloglovin