Nu är huden punkterad

Nu är jag piercad i läppen, något som snurrat i min hjärna till och från i ett antal år. Som synes på bilden vart den placerad i mitten, vilket jag tycker är snyggt. Den hamnade också i mitten av den anledningen att det inte är så vanligt nu mera, i dessa tider sätter man den oftast i sidan.
Jag är nöjd och när läktiden är över och jag ska byta smycke blir det antagligen en ring i svart eller titan.
Jag piercade mig hos Exclusive Tattoo's i Karlstad, och jag rekomenderar stället starkt. Tjejen som piercade var jättetrevlig och lugnande.
Och så kommer vi till den stora frågan: "Gjorde det ont?"
Tja, det kanske inte var lika mysigt som att pussas, men det var ju inte direkt det värsta jag varit med om. Det går så snabbt att man inte riktigt hinner spekulera över det.
Underhållning på torsdagskvällen


Piercing

Nu är det dags för en efterlängtad läppiercing. I mitten ska den sitta. Jag och älskling ska gå till Exclusive Tattoos imorgon och kolla om man behöver boka tid. Annars är det väl bara att tuta och köra antar jag.
Jag är inte så nervös över smärtan, vilket jag hade varit för några år sedan. Nu försöker jag bara tänka att smärtan sitter i hjärnan, det är kroppens försvarsmekanism, så man ska lära sig att skydda kroppen mot skador. Egentligen sitter det ju bara i huvudet.

Livet man blivit tilldelatSlutet av januari är här och jag kan inte låta bli att lägga märke till hur fort tiden går. Snön faller bestämt ner, men snart kommer den att smälta bort och lämna plats för nytt liv. Detta innan man vet ordet av det.
Ibland är jag så rädd för att inte hänga med, att om jag blundar lite för länge kommer jag plötslig upptäcka att jag är 75 år och livet är påväg mot sitt slut. Jag vill ju hinna med allt, av det lilla, jag har planerat. Men hur ska jag göra det när tiden springer så fort? Jag är inte snabb, jag är rädd att tiden kommer springa ifrån mig till slut.
Det är nog bäst att inte tänka på det för mycket, det är nog det som är lösningen. Eller att helt enkelt acceptera det, eftersom det är något som man inte kan göra någonting åt. Tiden går, vare sig man vill eller inte. Jag tror att när jag nu blir 75 år, om jag blir så gammal, så kommer jag se tillbaka på mitt liv och se på allt det goda som det gett mig. Att se till det jag borde gjort, eller inte hunnit med är bara onödigt eftersom man ändå inte kan gå tillbaka i tiden och ändra på det. Man har ju bara livet man blivit tilldelat, om det nu är av Gud eller dina föräldrar, så ska man göra det man själv uppfattar som "det bästa utav situationen". Om det nu innebär att festa och ha roligt, eller ägna sig åt att lösa matematiska problem är helt upp till en själv. Det är ditt liv och ingen annans. Det ska man inte glömma.

Denna eviga saknad

Denna eviga saknad efter dig.
Aldrig någon paus.
Bara mer eller mindre intensivt.
Din närhet är som en drog för mig.
Ett beroende som jag vägrar släppa.
Aldrig i livet.
Känslan gör det värt att sakna.
Att känna. Att älska.

Framtida tatuering

<Haiku by Issa on CheckOutMyInk.comSen min vän Sara tatuerade sig har jag suktat mer och mer efter en egen tatuering. Jag som är mycket intresserad av Japan tänkte att jag kanske kunde skaffa mig något i den stilen. Då det finns en mycket fin haiku (en "haiku" är en Japansk diktform) så tänkte jag att det är ju sjävklart att det är den jag ska tatuera in!

Den lyder:

Japanese word for Issa - A world of grief and pain, Flowers bloom, Even then (ku no shaba ya sakura ga sakeba saita tote)
ku no shaba ya sakura ga sakeba saita tote

A world of grief and pain
Flowers bloom
Even then

Jag tycker att det är fint att ha två tader (som på bilden), men jag funderar på att ha den över ett av skulderbladen, bestående av tre rader. Hur som helst blir det just den dikten, eftersom jag tycker att det är så självklart, så smart tänkt, men ändå så enkelt på något sätt.


 

 

 

Bildkälla: CheckOutMyInk


Idag skrev de på kontraktet!

Jag har något stort att meddela. Mamma, pappa och jag ska flytta in till stan. I praktiskt taget hela mitt liv har vi levt ute på ön Hammarö, men nu när alla i familjen jobbar och pluggar i Karlstad och på Lilleud så såg vi ingen stor anledning att stanna kvar här. Det känns väldigt spännande, men samtidigt mycket sorgligt med tanke på att vi bott här ute så länge.
Lägenheten är fin och jag tycker det känns som ett uppbyte, trots att det bara är vi som bott i lägenheten vi bor i nu.  Jag ser fram emot planeringen av mitt rum, jag vill tapetsera om och kanske ändra inredningen lite, eftersom jag älskar inredning.Det ska bli skönt att få städa och rensa och dra vidare mot nya skeden i livet. Karlstad är ändå en trevlig stad enligt mitt tycke, så det ska inte bli så stora problem att känna sig hemma där, jag är trots allt i stan minst fem gånger i veckan.
Flytten är beräknad till mitten av april eller början av maj och det kommer antagligen bli en del uppdateringar om händelserna kring detta. Att flytta är en stor sak och inget som sker på en dag.


DötidenVarje dag börjar jag nu sent så det blir mycket dötid på morgonen. På grund av denna dötid tog jag lite bilder och lekte med dessa i Photoshop. 
Jag är ledsen att det inte blir så mycket text nu för tiden, men jag är så tom i hjärnan just denna tid. Inte vet jag varför, jag tänker inte på det heller. Jag accepterar att så är det och utnyttjar istället den sida av mig som vill vara kreativ just nu. Som ni kanske märkt är det bild som är i fokus. Foto. Jag hoppas på att skrivlusten kommer tillbaka snart. Jag saknar den.


Ett år 23/1


Bara ett litet test

Bara för att jag har otroligt tråkigt och för att det har varit så lite text den senaste tiden så kommer här ett test. Läs om du vill.

FAVORIT
Färg: Svart. Ja, för mig är det en färg.
Sport: Karate.
Godis: Nej, inte godis, popcorn!
Affär: Sf-bokhandeln.
Nummer: 23.
Tuggummi: Melontuggummi. Nej, inte sockerfritt.
Helgdag: Lördag.
Årstid: Kan inte välja mellan vår och höst.
Radiostation: Det blir nog P3.

HAR DU NÅGONSIN?

Varit kär: Jag är.
Rymt hemifrån: Nja...
Sovit utomhus: Jajemen.
Spytt i skolan: Nej, tack och lov.
Gjort något dumt som du skrattar åt idag: Ja, mycket.
Sett en död människa: Nej.
Ätit sushi: Japp, några gånger. Ganska okej faktiskt.
Varit på scen: Japp.
Retats: Hamphus är mitt retobjekt.

DU
Svär: Ibland. När saker går åt helvete. Där kom det.
Sjunger bra: Nja, jag är ingen operasångare direkt.
Duschar dagligen: För det mesta.
Vill gifta dig: Ja, det skulle vara mysigt. Men bara om jag är säker på att det är mannen i mitt liv.
Kommer överens med dina föräldrar: Ibland.
Är rädd för åska: Lite läskigt är det.
Äger en iPod: Jajemen, men nu när jag har en Iphone (var tvungen att få det sagt) så behöver jag inte den längre.
Sover med gosedjur: När sover med Hamphus så.
För dagbok: Nja, inte direkt.
Sjunger i duschen: Det händer.

THIS OR THAT
Pepsi/cola: Cola.
McDonalds/Burger King: Mc Donlalds, men BK har godast pommes frites.
Choklad/vanilj: Choklad.
Jordgubbar/blåbär: Jordgubbar. Gud vad gott.
Kött/vegetarian: Kött. Men jag tycker mer om vegetarianer.
Tv/film: Film.
Gitarr/trummor: Gitarr.
Adidas/Nike: Ingetdera.
Kakor/paj: Paj.

KAN DU...?
Gå ner i splitt: I wish.
Skriva med båda händerna: Ja, men jag suger med höger.
Vissla: Yepp.
Blåsa en bubbla: Hihi, ja.
Ha dina ögon i kors: Ja...
Nudda näsan med tungan: Nepp.
Dansa: NEJ.

VAR ÄR DU?
Vad ser man utanför ditt fönster: Tegelhus.
Lyssnar du på musik nu: Ingen, lyssnar på TV:n.
Vad har du på dig: Stor t-shirt, grå tights, strumpor, linne och underkläder.
Vad är det på din musmatta: Sitter med bärbara i knät.

TROR DU PÅ...?
Liv på andra planeter: Ja, liv, men inte nödvändigtvis människoliv.
Mirakel: Ibland.
Kärlek vid första ögonkastet: Nja, men attraktion och kanske in gnutta förälskelse. Mitt förhållande är ett bevis på det.
Spöken: Ibland.
Tomten: Nej.


Dekor till Iphone äntligen beställd


Köpt på Bluebox.se

Wannabe asiat


Foto Hamphus Kjellman
Redigerat av mig

Emopic


Foto: Hamphus Kjellman

Det är inte ofta


Jungfru Maria


Pensionssparande och tvättider?

Jag har inte tänkt så mycket på min 18-årsdag och jag har inte upplevt någon direkt skillnad, det känns inte alls annorlunda om man jämför det med mitt liv som 17-åring. Men alldeles nyss gick det upp för mig att jag faktiskt är myndig. Att jag är vuxen. 
Tekniskt sett skulle jag, om jag hade pengar och ett jobb, kunna flyga ut ur mitt trygga föräldrahem och skaffa eget. Där skulle jag utan smärre svårigheter kunna leva mitt eget liv och göra allt det där som man gör som vuxen. Betala räkningar, skaffa sparkonto, skriva matlista, skaffa körkort och bil, pensionsspara, få parkeringsböter, skaffa dammsugare och passa tvättider.
Men jag upplever inte alls mig själv som vuxen. Jag kan ingenting om sparande, om bilar eller räkningar. Jag går fortfarande gymnasiet, jag är ett barn i mina ögon. Men om ett halvår tar jag studenten och då kanske alla de här sakerna är närmare än jag tror.


Rumpa i fokusTecknad av mig, den är inte klar,
får se om jag gör klart den.
Jag är dålig på händer,
därav intrycket att
han tar på sig
själv.


Gilla gilla gilla


Tråkiga omständigheter

Det var idag meningen att Malin Sabben och jag skulle byta julklappar, men för några timmar sedan skadade Sabben knät. Malin var hos henne och jag bestämde mig för att komma över, fast än vi bestämde att vi skulle strunta i julklapparna. När jag kom dit var knät inte alls bra. Hon kunde knappt röra benet alls och att döma verkade det göra skitont.
Vi bestämde att det inte var någon idé att hitta på något och så vi får träffas någon annan dag när Sabbens knä är bättre.

Val att göra när omständigheterna är som de är:
1. Läsa i boken "Fågeln som vrider upp världen", som jag började på för ett bra tag sen.
x. Skriva på mitt arbete om EU som ska vara 5-8 sidor. Mycket reflektioner ska in där.
2. Tecka, något som jag inte gjort på gud vet hur lång tid.


The complete works of William Shakespeare

Denna köpte jag idag, för 60 kr på Gengåvan. Värt.


Gott nytt år

Det nya året firades med japansk mat. Dock blev den inte så lyckad, men what the hell, det är ovesäntligt.


FOTO Hamphus KjellmanNoodle-lover. 21. Suffers from
clothes-cravings. Swedish.
Read books under the covers.
Love beautiful things.

Follow on Bloglovin