Mina drömmar


Bildkälla (Usch, vad jag är dålig på att uppdatera här)


Inatt drömde jag att mamma hade fixat en resa till Thailand till henne, en vän och mig. Jag blev jätteglad naturligtvis, jag har faktiskt bara varit i Norge. När jag vaknade blev jag så besviken. Mina drömmar har varit mycket verkliga den senaste tiden, och känslosamma dessutom. Ibland har jag vaknat upp och fällt en tår av lättnad över att jag bara drömde, och ibland har jag gömt mig under täcket och suckat av besvikelsen jag känt.
Drömmar är egentligen inte bara drömmar.

17 dagar kvar!


Fortsättning på "Eken"

Sedan kom en dag då all lycka skulle blåsas bort i en kall vindpust och föra med sig stanken av förtvivlan och kolsvart sorgedräkt. Detta var den kalla höstdagen då byns slaktare vanärande familjen när han våldförde sig på den tioåriga flickan, för att sedan skoningslöst hugga huvudet av henne. Ingen i familjen eller i dess omgivning hade förväntat sig detta, då slaktaren var en mycket god vän till de flesta i byn, och även till ekens kära familj. Han blev för jämnan inbjuden när de hade kvällsbjudningar och han hade inte sällan med sig gåvor i form av det finaste kalv -eller älgkött. Han var ofta mycket munter och det passerade inte en bjudning då han inte råkade bli drucken och rosig om kinderna. Han blev emellertid inte utav den våldsamma sorten, nej, han blev desto mer livad och var fröjden och roaren vid salongsbordet. Han var mycket snäll mot barnen i byn, men hade aldrig visat tecken på att vara intresserad av dem på det viset. Natten då han när han huggit huvudet av flickan och tagit det med sig hem för att kunna våldföra sig på henne ytterligare, visade sig vara natten då slaktarens tidigare godhet varit en illusion. En mycket skickligt uppbyggd illusion.

Eken tog mordet på flickan mycket hårt, emedan det inträffat just under hennes krona. Hennes grenar och sensommarblekta löv hade varit ett perfekt tillhåll då de skymde hans skamliga förseelse. Flickans smutsiga och huvudlösa kropp blev för evigt inpräntat i hennes stam, som ett sort öppet sår, dränkt i koda.

Frun och mannen sörjde som man förväntas sörja. De bar svart, gick till graven var och varannan morgon och tårarna rann ofta ner över deras bleka kinder. De var tysta, vinden var allt mer påtaglig och när de rörde sig var det på det mest melankoliska sätt. De såg så lätta, magra och otroligt sköra ut där de gick, utan något mål framför sig.

Sonen, som i lyckliga dagar hade varit den fridfullaste av pojkar, vars skratt ofta spred sig till omgivningen, var nu som förbytt. Han sågs inte någon dag utanför sitt rum, men under den sena natten, kunde eken ofta betrakta honom promenerades på tomten. Han kunde sysselsätta sig med de mest bisarra ting. En natt hade han, när han var ute på sin nattrunda, kommit ut ur den intilliggande skogen bärandes på en ett kaninhuvud, tillsynes avslitet från sin kropp. Med ett belåtet grin över sina läppar hade han med hjälp av blodet från huvudet skrivit sin systers namn på den stora vita herrgårdsporten.

Pojkens blivande maka, som han hade älskat över allt annat, kunde inte få kontakt med honom alls. Hur mycket hon än försökte språka med honom så fick hon inget gensvar. Hon var som tom luft för honom. Dagen då en första snön föll från himlen lämnade hon herrgården. Tårar darrade på hennes kinder då den hårda vinden fick hennes kläder att klistra sig vid hennes lemmar, som förde henne bort, bort från den vackra trädgården och bort från eken, för att aldrig mer i detta liv återvända.


Studentmössan!

Är lite slö med min uppdatering känner jag, men jag har mycket att göra nu den sista terminen i skolan. Snart är det studenten och då är det försent att försöka höja upp något betyg! Och på tal om studenten så hämtade vi studentmössorna idag. Känner mig riktigt pepp nu, även om jag kommer gråta sorjefloder när skolan är över. Den har varit en stor trygghet för mig och en stor del av mitt liv. Kommer kännas trist när allt det är borta. Så otroligt tomt. Jag vet inte heller vad jag ska göra när skolan är över. Jag kommer vakna dagen efter studenten och känna: "Jaha, nu då?

 


En ny period?

Jag har perioder. Jag är en sådan person som gillar saker under en tid och sedan hittar något annat spännande att intressera sig för. Men sedan finns det saker som blir kvar, ett exempel är mitt intresse för Japan och övriga Asien. Det har etsat sig fast ordentligt och kommer inte lossna i första taget.
Nu har jag kommit på att jag vill lära mig sminka mig. Jag vill kunna sminka mig bra. Riktigt bra. Sådär bra så folk hajar till nar man går förbi i vimlet och tänker "Wow!". Jag hoppas detta inte kommer bli någon period, utan något som jag kommer fortsätta med, så jag verkligen utvecklas och blir så bra som jag vill bli.
Idén satte ordentligt fart när jag köpte en sminkbok på bokrean. När jag läste den kände jag hur min kreativa hjärnhalva började brinna av längtan - längtan att skapa!

På grund av detta ska jag imorgon ut med vännen Bea på stan, jag ska köpa smink, vi ska fika och prata sådär som bara vi kan. Det ska bli roligt.

Bildkälla

Så gott som klar

Nu är min design så gott som klar, efter ytterligare två timmars arbete.


Blog makeover

Jag håller på med en ny design till min blogg just nu så den kommer se lite rörig ut en tid framöver. Jag ska försöka ha med lite mer färger den här gången, som ni kanske lagt märke till är jag ett stort fan av grått. Men nu är det som sagt ändring på den saken. Det passar lite bättre nu när våren är påväg också.
Just nu behöver jag fixa en passande header och en profilbild. Jag ska också snickra ihop en kort text under den.

Novell: "Eken"

Här kommer en novell som jag jobbar på för tillfället. Den ska vara med i mitt projektarbete som jag gör tillsammans med en kompis. Detta är början på den. Mycket nöje.


Bildkälla

 

Det var en gång ett träd. Det var en ek, en mycket gammal ek, som hade sett många blomstrade somrar, många blåsiga höstdagar, spirande vårar och många snöflingor hade hon sett falla från himlen under isiga vintermornar. Hennes krona var stor och mycket vacker. Grenarna hade vuxit sig långa och tjocka, och de slingrade sig genom luften och lät gärna vinden smeka den mossbeklädda barken vid riktigt heta och blomstrande dagar. Stammen var så omfångsrik att det krävdes mången fullvuxen mansperson för att räcka hela vägen runt hennes välformade midja.

Hennes ålder hade gjort att innanför den grova och frasiga barken ett sinne hade utvecklats. Detta visserligen mycket långsamt, men tack vare att åren gått och hon förblivit orörd, stod nu där ett mycket klok varelse.

Som ung hade hon rotat sig på en mycket plan mark som en familj en gång hade funnit mycket nöje i. Denna oerhört välbärgade familj, byggde sig på denna plats en bostad. Det tog mången sommar, men när den tionde kom till sin ände hade man lyckats frambringa en ståtlig och stilfull herrgård med många rum och korridorer. Eken hade betraktat arbetet med mäkta förnöjelse, då hon tidigare inte sett något som var det minsta likt detta. Stenstatyerna föreställande änglar och de stora träportarna med järnbeslag var något helt nytt för henne och de gröna löven.

Eken tyckte mycket om familjen, den lilla dottern som brukade samla ihop löven som fallit ner från ekens grenar och göra ”lövsoppa”, paret som om sommarnätterna passionerat älskade under de skyddande grenarna och sonen som brukade klättra i hennes krona när han visste att föräldrarna var utom synhåll. Hon hade inget emot att han klängde och utnyttjade hennes slingriga kropp för eget nöjes skull. Hon tyckte snarare att det var trivsamt med lite liv i hennes annars stilla grenar. Hon såg hur lycklig han var, och hur lycklig familjen var, av hennes blotta närvaro. Paret hade blivit vigda under hennes gröna krona, grävt graven till hunden som dog några år senare under hösten, och pojken som i unga år klättrat i hennes grenar, fick sin första kyss vid hennes rötter i hans ungdomsår. Man skulle utan minsta tveksamhet kunna påstå att denna tid var en mycket salig tid.

Sedan kom en dag då all lycka skulle blåsas bort i en kall vindpust och föra med sig stanken av förtvivlan och kolsvart sorgedräkt.
Noodle-lover. 21. Suffers from
clothes-cravings. Swedish.
Read books under the covers.
Love beautiful things.

Follow on Bloglovin