Today will be a good day I'm free Live your dreams


Weheartit.

A small beauty bag for all the smaller things that you love

Denna är visserligen inte helt ny, men har inte visat upp den här. En liten necessär som jag föll för på H&M för någon månad sedan. Den är perfekt för småsaker som man vill ha med sig i väskan men kräver något som håller ordning på dem! Och djur är ju bara bäst eller hur?
Necessär_H&M

Nu är hösten äntligen snart här

Stickad tröja_GINA TRICOT, väska_TOPSHOP, mössa_MONKI, vantar_MONKI, jacka_ROMWE.COM, leggings_GINA TRICOT och skor_DR MARTENS
 
Ja, nu är den snart här, den underbara hösten med alla sina murriga fina färger som jag älskar! Jag har lite svårt för sommarmodet pga. de starka färgerna, hela hawaiigrejen. Men snart kan jag krypa in i de stickade tröjorna och stora halsdukarna, stoppa fötterna i mina martens och trä mössan över öronen. Finns det någon mer som längtar?

Funny faces

Weheartit.

Allt är bra här på torra land

Yepp, det vart lite torrt här under helgen, mina päron har nämligen varit på besök! Det blev en snabbvisit med vi hann ändå med att göra mycket. Såklart blev det mycket promenerande på stan och det blev bland annat en mysig mössa till mig inne på Granit.

Tog även och växlade till mig lite 日本のお金, japanska pengar! Valutan heter yen (円) och 100 円 är värt ungefär 8 svenska kronor. Som det Japan-freak jag är tycker jag självklart att dessa pengar är supersnygga!

Two awesome outfits for fall


Romwe.com

Var inne och suktade på Romwe.com och hittade dessa två. Två kombinationer som jag mer än gärna skulle spatsera runt i nu i höst!

Don't you wish you had a partner that had a taste like mine?


Jag måste ju säga att jag har en sambo med fantastiskt bra smak. Denna beställde han nämligen hem för några dagar sen! En riktigt fet, ordentlig gjutjärnsgryta från Le Creuset. En turkos sådan. Denna kommer kunna användas i många, många, mååååånga år framöver.

Japp, plötsligt så känns allt mycket bättre, vilket under till tidning

Titta vad som damp ner på mitt hallgolv alldeles nyss! Som en stor, skinande boll av gott humör. Har ju känt mig lite nere i några dagar, därför har bloggen lidit. Iget gott humör - ingen inspiration, så funkar jag. Och jag känner inte för att krysta fram saker, det blir liksom inte bra och då kan det lika gärna vara.

Men i och med Plazatidningen känns det plötsligt lite lättare i magen. Ska strax hoppa ner i soffan och ta mig an den!

Nostalgi så hjärtat sprängs


House of five leaves (さらい屋五葉)


Jag ser en anime för tillfället som jag tycker är värd att nämna. Den heter House of five leaves och jag tänker faktiskt låta animenewsnetwork.com berätta om handlingen. Bilden kommer även därifrån.

"Akitsu Masanosuke is a timid ronin on his way to Edo from the countryside when he accidentally encounters a playboy named Yaichi, who asks him to be his bodyguard. But it turns out that Yaichi is actually the leader of a group of bandits called the "Five Leaves," and he's hoping that Masanosuke will join them. Masanosuke is reluctant to help them, but as he grows closer to his eccentric new companions, he learns to relate to them and grow as a person in the process." - animenewsnetwork.com

Jag tycker verkligen mycket om den hittills och detta beror till stor del på att det är en så vuxen anime. Det kan vara så mycket rosenrött och sött att man ibland tröttnar och då är en sånhär anime perfekt att se på för att rätta till balansen.

日本ごをべんきょします!

Nu när jag fått den svenska grammatiken ur vägen kan jag äntligen fokusera på japanskan igen! Jag tänkte att det är hög tid att repetera lite innan Japan. Även om jag är en extrem fegis när det kommer till att prata på ett annat språk med någon som är infödd med det försöker jag ändå intala mig själv att jag inte kommer vara feg denna gången, haha. Yeah, right liksom.

Ibland känner man för lite blingbling


Skor_ROMWE.COM, turkos skjorta_DAGMAR, brun clutch_TOPSHOP, overthetop-halsband_ROMWE.COM, paljettshorts_NELLY.COM, ring_ROMWE.COM

Ibland känner man för att inte följa några regler, silver blandas med guld, svart läder med brunt läder, blingbling med grafiska mönster. Jag satte ihop detta kollaget med just denna känslan i kroppen!

Kom våren, kom skratten, kom tårarna om natten


Stuck in candy land and I'd like to stay here

Det var en mycket trevlig kväll igår i Göteborg. Det var en massa folk i stan och man hörde sång och musik om vart annat när man gick runt och intog stämningen. Vi hittade ett gäng matstånd där man bokstavligt talat fick ploga sig fram genom folkmassorna, alla måste varit väldigt hungriga igår, haha.

Vi lyckades i alla fall komma fram till godisståndet nedan! Massa massa handgjort mumsigt godis såldes här och man fick betala en rejäl hacka! För fyra godisbitar kostade det mig 70 kr, men det sved inte det minsta när man väl stoppade in dem i munnen. Detta var godis bakad med kärlek!

Senaste likes at Fashiolista.com


För att få reda på var man kan köpa plaggen, gå in på min publika sida!

Låt mig finnas, låt mig att finnas, litet mer


Woho, tentan är över! Blev färdig på 45 minuter och fick faktiskt sitta av tiden. Efteråt firade vi med några öl och lite tugg. Det var riktigt trevligt! Är lite vemodigt nu när kursen är över och alla går tillbaka till sina gamla rutiner. Idag ska jag njuta av känslan av att inte behöva plugga och göra lite vad jag vill. Sen till kvällen ska vi in till staden och ha kul på Kulturkalaset.

Glider runt i gamla paltor och försöker få något gjort


OMG, YES, YES, YES

Yes, jag är också förälskad i dessa, tyvärr är de inte i min ägo. Det får vänta till en annan tid, en annan plats och en annan plånbok!

Kenzas.

The beauty of a moth turned butterfly, butterfly

Medan jag gör tråkiga saker som att plugga, kan den som har lite mer fri tid än jag titta på dessa vackra bilder. Riktigt mytiska och som från en annan värld om man frågar mig.






Weheartit.

The things you say you are going to do but don't


Weheartit.

Denna dagen har varit föga inspirerande, så jag hoppas på att morgondagen bjuder på något mer spännande. Ska dock försöka plugga till grammatiktentan som är på torsdag så förhoppningarna är inte speciellt höga tyvärr.

Dagarna kryper sakta fram, alldeles för sakta. Så typiskt. Men nu är det mindre än en månad kvar till Japan! Det kommer säkert kännas som ett år i den här takten, haha. Kan inte förstå att det är sant. Har ju drömt om detta i många år och denna resan trodde jag faktiskt var en sån där sak som man säger att man ska göra men inte förverkligar. Så dumt egentligen. Jag ska sluta med sånt! Från och med nu ska jag verkligen göra de saker som jag säger att jag ska göra. Livet lär bli himla berikat!

I don't care what people say, I think they're stunning as hell





Weeartit.

Av princip tryck på rec and repeat, vill du känna nåt gör det igen



Oxröda skor_SCORETT, fransig axelväska_GINA TRICOT, glasögon_GINA TRICOT, blommiga strumpbyxor_???, The Bride of Frankensteinlinne_SHOCK, grå jeansshorts_CHEAP MONDAY och svart skärp_WEEKDAY.

Wow, lovely

Fick syn på dessa shorts/hotpants när jag sufrade runt och blev genast inspirerad. Tänk dessa tillsammans med ett par svarta genomskinliga strumpbyxor eller några med ett galet mönster? Och sen en fet stickad tröja och en lika fet kopp chai-te till såklart. Lovely.

Svarta shorts/hotpants_INLOVEWITHFASHION.COM

Tardy afternoons in utopia, kiss an ugly turtle and make it cry


Mina fyra senaste likes at Fashiolista.com


För att få reda på var man kan köpa plaggen, gå in på min publika sida!

Hoppsan sa, det var inte meningen, men jag älskar den

Denna lilla pastellprick kunde jag inte släppa när jag stod inne på Monki i lördags. Och kan ni inte förstå mig? Färgerna på jackan passar super till mitt blekta hårsvall och luftigheten är ett under för mig. Jeansjackor i all ära, men för tighta tröjor och jackor gör att jag känner mig kvävd vilket gör denna jacka perfekt enligt min mening. Den kommer sitta finfint nu till hösten med sina blåsiga och regniga dagar!

Så för att kunna kompensera för detta spontanköp ligger några av mina gamla saker uppe på tradera, haha. Ta gärna en titt vettja! Gillar ni gamla tv-spelskonsoller och kontroller ger jag er en extra uppmaning.



Jacka_MONKI

Hur man startar dagen på bästa sätt


Lördagsfrukost är speciellt



Det finns inget bättre än att vakna upp till en framdukat frukost, och det var det jag gjorde idag. När jag kom in i köket doftade det av nybakta scones och sol från det vidöppna fönstret. Underbart!

Nu ska vi hoppa in i duschen och göra oss rena och fina för vi ska ta oss en promenad in till stan för att fånga denna härliga dagen. Solen fullkomligt steker och termometern visar 30 grader. Vem vet, detta kanske är sista riktiga sommardagen i år?

Nu är det dags för fredagsmys, om det så är det sista jag gör



Ja, här är det fredagsmys. Vi har kläckt en flaska vitt och kalasat på sushi från det nya sushistället runt hörnet! Den var helt okej, men slår fortfarande inte Sushi Yama som jag hittills ätit på i både GBG och Uppsala. Mums! Nu ska vi springa ner till mataffärn och köpa efterrätt!

Jag antar att jag ska vara tacksam för att jag inte har en campingresa inbokad i alla fall


Kanske dags att ta fram saxen igen?


Sen jag klippte mig har jag varit så in i Norden nöjd. Kortare än såhär har mitt hår aldrig varit och jag är galen i det helt enkelt. Att ha håret så kort. När det var långt var huvudet alltid tungt och efterson mitt hår är så tjockt tycktes balsamet aldrig rinna ur (jag kunde stå i duschen i 20 minuter och skölja) vilket lämnade mig med kletigt och fett hår.

Nu när håret har växt ut lite känner jag att jag vill ha det kortare på sidorna än förra gången jag klippte mig. Jag vill ha en tjock och ruffsig tuss uppe på toppen av huvudet och pinkort på sidorna, det ska knappt gå att ruffsa. Den ljusa färgen är jag nöjd med och just nu känner jag att jag vill ha det så ljust mitt hår är möjligt att gå, och så ljust som plånboken tillåter. För det är dyrt att ha en frisyr som man måste ta hand om. Tänk på det innan ni bleker och klipper av era vildvuxna lejonmaner!

Vill gärna få undan lite hår innan planet går till Kyoto också, ska ju trots allt vara borta i tre veckor och mitt hår växer som ogräs! Haha, borde väl skratta mig lycklig antar jag.

And I remember the sound of your November downtown


Svart cardigan_ROMWE.COM, gula klackar_JEFFREY CAMPBELL, vit tisha_MONKI, Svarta shorts_TOPSHOP, grå strumpbyxor_ROMWE.COM, grå/vit mössa_TOPSHOP och gul ryggsäck_FJÄLLRÄVEN

Även om man är fattig som en luslapp för tillfället är det ju ändå okej att drömma va? Och eftersom sommaren snart är slut kan jag inte låta bli att blunda och föreställa mig i dessa kläder. Som jag sagt tidigare gillar jag ju svart, vitt och grått som kor gillar gräs, men det skadar inte med en färgklick någonstans. Därav de gula dojorna och ryggsäcken.

"Skulle jag leva i celibat? I så fall skulle skökorna gå och tigga mellan Dornien och Casterlyklippan."

Jag håller på att röra om lite här på bloggen så därför är ordningen därefter. Hoppas på att få ordning på det så snart som möjligt. Har dock inte riktig klarhet i vad jag vill göra för förändringar så vi får se vad som händer.

Men det var inte det jag skulle skriva om, utan boken jag läser just nu. Eftersom jag för ett par veckor sedan såg färdigt på andra säsongen av Game of Thrones och kände att jag inte ritkigt fått nog köpte jag boken. Den första boken i serien som TV-serien är baserad på. Jag har någonstans alltid haft en plats för fantasy i mitt hjärta, men har faktiskt aldrig riktigt tagit mig igenom någon bokserie. Detta beror delvis på att de som rekommenderas är på engelska och jag känner (även om jag inte anser mig dålig på engelska) att jag inte får ut allt ur meningarna jag läser som de ska förmedla.

På grund av detta blev jag mycket glad när jag fann att dessa böcker av George R.R. Martin fanns på svenska. Hittills tycker jag också att serien är mycket lik boken, men eftersom jag inte kommit så långt kan detta såklart komma att ändras. Men jag ser mycket fram emot att ha dessa böcker framför mig!


Rättvisa efterrätter är det rätta!

Liseberg blev av, vädret var perfekt. Åkte karusell till stängning. Festade även på universums godaste glass inne på Ben & Jerry's glassbar. Mums! Ska försöka plugga nu utan att tänka på bilden nedan.

Want this on my body right now

Jacka_ROMWE.COM

Önskar att jag kunnat köpa denna fantastiskt snygga jackan på mig just nu! Det blir nästan så att man längtar till hösten och vill att det ska vara blåsigt och kallt som fan.

Ny beauty bag fylld med must have's inför resan


Cosy, comfortable and loose fitting dresses is my thing now

Som rubriken lyder - mysiga, bekväma och löst sittande klänningar är verkligen något jag gillar just nu. Screw tighta, korta klänningar som man måste gå och dra ner vid höfterna hela tiden för att man inte vill visa muttan, detta är bekvämlighet på hög nivå! Tänk dig känslan av att gå runt i dina favoritmyskläder fast du känner dig on top of the world.

Jag tror verkligen inte på "Vill du vara fin får du lida pin", jag tror att om du känner dig vacker på insidan och är bekväm i det du har på dig, då kommer skönheten som ett brev på posten.

Perfekt att man har ett pass som funkar

Mitt nya pass är här! Blev inte riktigt supertaggad över hur bilden blev, men vad spelar det för roll egentligen? Så länge det ser ut som jag och det är ett funktionellt pass under min drömresa till Japan är jag mer än nöjd.

Idag är förresten en sån där spuerskön dag när man är ledig, känner sig inspererad och tillfreds. Mysig frukost i köket följt av uppfräschning i duschen och mys framför dator. Japp, min dator är faktiskt mysig. Imorgon blir det förhoppningsvis (håller tummarna) en trevlig dag på Liseberg också. Om vädred nu kan vara på vår sida.

När ens dag typ blir en riktig fullträff för att man fyndat något som man verkligen gillade

Bikini_JC

Detta är egentligen inte min stil alls. Jag är en svartvit tjej, jag gillar grafiska tryck och kanske en turkos splash. Men det var något med den härliga glasståndskänslan som passade riktigt bra mot min mycket ljusa hud. Det blev ju inte sämre av att den kostade 49 kr. Totalt. I know. AWESOME.

Kläder jag skulle vilja resa i

BH-topp_MONKI, tröja_NELLY, skor_NELLY, kjol_GINATRICOT, väska_H&M, trosor_MONKI

Resefebern börjar göra sig hörd

Japp, som rubriken lyder. Resfeber har jag. Har flugit en gång tidigare i livet, till Turkiet, en kort resa på fyra timmar. Nu väntar många, långa timmar i luften. Och ett byte. Fast det känns nästan lite skönt att det är ett byte, man får hamna på jorden igen för en kort stund, ta en liten andningspaus innan det forstätter.

Till en helt annan sak.
Har blivit hooked på en tv-serie som heter Paranormal State! För er som inte vet skulle man kunna säga att det är en dokumentärserie som handlar om ett gäng collageungdomar som hjälper personer och familjer som hemsöks av paranormala fenomen. Även om jag är både troende på det planet och den största skeptikern till det på samma gång är det mycket intressant och lite dramatiskt ibland. Vissa skulle säkert påstå att det var fejk, men jag bryr mig inte ritkigt om det utan ser på det som underhållning. Även om det inte vore på ritkigt kan man se på det och för sig själv göra det till verklighet. För underhållningens skull ni vet.



Noodle-lover. 21. Suffers from
clothes-cravings. Swedish.
Read books under the covers.
Love beautiful things.

Follow on Bloglovin