Det stora havet

Hanna sitter ensam hemma hos Herr Kjellman och försöker göra ett religonsarbete. Har tagit en pyttepaus, men ska strax fortsätta att sjunka ner i religionsträsket.
Det är väldigt fin utsikt genom fönstret här. Natur överallt, sånär som på ett disktret grönt staket, som jag antar skyddar mot älven som ligger lite längre ner. Barn brukar spela fotboll här ute när det är fint väder. Man brukar höra unga glädjerop, men nu har dessa tystnat och dragit sig hem för att förbereda sig på hösten som gör sig påmind. Trädgrenarna som sticker fram precis framför fönstret åker upp och ner med vinden, och löven påminner om små båtar på ett stort, stormigt hav. Vissa av båtarna har färgats gula på ålderns höst.
Nej, nu är det dags att återgå till plikterna.

Mammas butik

Jag har idag redigerat några bilder som jag har tagit i mammas butik. Hon har för några månader sedan öppnat en inredningsbutik i Haga och eftersom jag är den enda som är åtminstonde lite teknisk så är det jag som tar bilder och skapar deras blogg. Jag har redigerat bilderna utefter mammas önskmål.

I brist på annat

Posering framför webbkameran kan vara lite underhållande när man inte har något annat för sig.


 

Inlägg nummer 126


Sista slappdagen i skolan idag. Nu börjar allvaret. Jag fick reda på att jag fick praktisera på mammas jobb, så nu är de fyra veckorna fixade. Det känns väldigt skönt att vara säker på att jag kommer hamna på en bra plats, det är ändå en hel månad ute i arbetslivet. Jag ska även designa deras blogg vilket ska bli väldigt kul! Jag älskar att hålla på och pyssla med webbdesign.
Jag ser faktiskt fram emot det här sista skolåret, jag måste ta vara på den här tiden som är kvar. Snart kanske jag står där på studentdagen och ångrar allt som jag kunde gjort bättre och annorlunda. 

Tömd på inspiration

Okej, början på denna text har jag publicerat tidigare, men det var så länge sedan. Jag ville lägga ut lite mer av texten och då tyckte jag att det var smartast att ta med det gamla också, för att man skulle hänga med. Liksom. Just nu har jag ingen inspriation till att skriva, men jag skulle så gärna göra något sådant här igen. Detta är inte hela novellen, men den fullständiga kommer vara med i Hannas och min novellsamling som kommer vara sammanställd som en ljudbok. I alla fall, love it, hate it. Whatever. Bara den väcker känsla.

Natten är total. Staden sover.

"Mitt liv har helt förlorat sin mening. Jag kan lika gärna dö."

Tankens slagkraft är så stor att den stöter emot allt. Den träffar gatlyktorna som står som stadiga spiror och skänker ljus i mörkret, träffar det tunna duggregnet som faller hejdlöst från himlen, träffar barnet som ligger och drömmer i sin spjälsäng i det gula huset tre kilometer bort, träffar ogräset som växer i en spricka i den våta asfalten där det krampaktigt håller fast vid livet, ja tanken stöter emot allt. Allt som över huvud taget har en existens. Allt lyssnar men avvaktar, vågar inte göra något. Vågar inte trösta flickan som står på den stela bron och kramar om det kalla metallräcket.   

Flickans nakna kropp täcks endast av ett vitt nattlinne som dansar med den eftertryckliga vinden. Kastbyn lockar det tunna linnetyget till flykt, till friheten uppe till det omfångsrika blå där de kan göra piruetter tillsammans i evigheten.

Trots vindens starka vilja blir flykten blått en dröm för nattlinnet, så länge som flickans kropp står kvar som ett orubbligt hinder för friheten. Flickans hud är kall och våt men kylan är bara en bagatell.

"Vad spelar den för roll när jag ändå ska dö?"

Plötsligt förnimmer sig en annan närvaro på bron. Flickan är inte längre ensam. Hon vrider huvudet åt vänster och upptäcker där en ung man som står hukad på broräcket. Han tycks inte ha några problem med balansen, trots den hårda vinden, och trots det faktum att räcket bara erbjuder ungefär sju centimeter balansyta. Hans spretiga mörka hår och den svarta kostymen tycks inte påverkas det minsta av nederbörden, faktum är att dropparna tycks upplösas innan de ens träffar honom. Hans mörka, näst intill svarta ögon är fästa på någonting som flickan inte kan se, eftersom hon står med ryggen vänd mot det. Flickan kan inte minnas att mannen funnits där tidigare, men hon kan inte heller bevisa att han inte funnits där bredvid henne under hela den tid hon spenderat på bron.

"Jag har redan bestämt mig", säger flickan med blicken riktad mot horisontens djupblå kontur, "du kommer aldrig att kunna stoppa mig."

"Vad får dig att tro att jag tänker hindra dig?"

100 kronor

Tack mormor, det behövdes verkligen!

Tillbaka till verkligeheten

Jag hoppas det inte gjorde något att jag lånade Elgigantens öppningsfras till min rubrik.
Men ja, nu har skolan börjat, och vad tycker jag? Jag tycker att det är lite mysigt. Jag tycker om min skola, man känner sig verkligen 100% trygg där. Det är inte alltid säkert att det är på det viset på andra skolor. Så nu har jag laddat upp med lås (till mitt mycket vackra överskåp *nöjd*), busskort och block. Nu fattas bara morgondagens fika och filmvisning, och att få hämta ut läroböckerna, sen är det bara att sätta igång att plåga hjärncellerna. Och detta firar vi med dagens spontana bild.


Det kommer alltid finnas en liten wapanese inom mig

Okej, eftesom jag ser så mycket fram emot Uppcon 10 så lägger jag upp lite bilder från förra Uppcon.


Den fantastiska kön.


Den fantastiska lokalen.


Det fantastiska folket.


Den fantastiska svindeln man fick när man stod allra högst upp och tittade ner.


Den fantastiska cosplayen.


Och icke att förglömma - den fantastiska Pockyn.

Harry Potter och dödsrelikerna

Idag när jag vaknade visste jag precis vad jag skulle göra, jag skulle läsa Harry Potter och dödsrelikerna. Så det första jag gjorde var att grabba tag i boken och börja läsa. Jag tog en paus för att se Tyra Banks show men jag tänker nog fortsätta snart. 155 sidor lästa, och boken har ju inte ens börjat än.

Skolstarten

Jag har länge våndats över att skolan börjar snart, men jag känner nu (en fjortistermos och ett anteckningsblock senare) att jag är redo. Jag känner att jag vill. Jag vill gå mitt sista skolår, plugga gärnet, visa att jag är bäst, och sedan ta studenten med gott samvete. Jag är redo.Noodle-lover. 21. Suffers from
clothes-cravings. Swedish.
Read books under the covers.
Love beautiful things.

Follow on Bloglovin