Att drömma om framtiden

Jag har verkligen tröttnat på att bo hemma. Visst, jag är tacksam över att jag får bo här, i ett eget fint rum, med min egen säng. Jag får gratis mat, och behöver inte betala något för att få bo här. Men, och nu kommer det stora M:et, jag är så fruktansvärt trött på det här livet. Hemma ser det ut som skit, och det är ärligt talat bara jag som gör något. Varje gång jag städar då Hamphus ska hit, märker jag att det var jag som städade sist. Nu orkar jag inte längre. Jag vill ha en egen lägenhet, som jag får inreda själv och ha ansvar för själv. Jag vill också utbilda mig till något vettigt, som jag kan försörja mig på i framtiden. 
Vid sidan av detta krävs även ett jobb, för att kunna betala för lägenheten, maten och alla andra kostnader som ett eget ansvar innebär. Vid sidan av arbetet och utbildningen vill jag även skriva på en bok, som jag i framtiden skulle försöka få publicerad. Men skrivandet skulle det inte vara någon press på, eftersom jag vet att utbildningen och arbetet kommer ta upp all min tid. 
Men det det bästa med denna dröm skulle vara att Hamphus skulle kunna flytta in hos mig. Han skulle kunna komma och gå som han ville, eller flytta in permanent. Tänk vad underbart att få bo med den man älskar. Men jag har även förstått att sådana här saker kan krossa en relation. Men de tillfällen då Hamphus och jag haft eget ansvar, "bott själva" så att säga, har varit de bästa stunderna i mitt liv. Stockholmsresan är ett exempel på detta. Den var alldeles underbar och jag ville minst av allt lämna den lilla värld vi hade skapat tillsammans. 
Detta kanske bara är en tillfällig känsla, jag kanske njuter av att bo hemma om några timmar. Men oavsett om det är tillfälligt eller bistående så är det ändå en underbar dröm.

Städtant

Idag ska jag städa, och jag kan säga att jag faktiskt är på humör för det. Konstigt nog. Jag ska städa och göra fint i hela lägenheten, det ska jag minsann. Det kan vara jobbigt under tiden och ibland kan man fundera på att ge upp, men det känns så otroligt skönt efteråt, så det är alltid värt att göra klart. Sen ska jag även "städa" mig själv lite efteråt, så jag har rätt att gå runt i den fina lägenheten. C ya ~

Blå pärlor

Pärlor som rinner
Ett svalt rum
Blått ljus som faller
Faller över rummet
Och över pärlorna som rinner
De glittrar som vattnet
På de röda kinderna
Hon är ensam
Men inte pärlorna
För pärlorna som rinner
De kommer alltid
Och för evigt vara
Tillsammans


Långtidsprognos är inte att lita på

Ja ni, det verkar som om jag och Hamphus kommer få gassa i solsken i alla fall. Långtidsprognoser är inte att lita på. Men det gjorde jag inte heller helt och fullt. Men jorden går inte under för att det kommer vara varmt under tiden vi är i Sveriges huvudstad. Det enda som egentligen är negativt är att jag kommer få dricka mer, ha med solkräm och att jag kommer ha lite svårare att prova kläder. Vi får hoppas på att mitt humör är på topp så jag fortfarande har lika stor lust för att shoppa kläder! Jag kommer nog kunna bortse från detta, med tanke på att jag inte shoppat ordentligt på säkert ett halvår.
En positiv sak med denna värme är att det kommer vara fint på min och Hamphus femmånadersdag. Jag kommer garanterat kunna ha på mig min klänning när vi ska ut och äta på fin restaurang! Det kanske inte kommer vara så illa trots allt. Vi får bara hoppas på att det kommer hålla i sig.

Ibland har man tur

Detta är vädret under dagarna då Hamphus och jag ska vara i Stockholm. Det är perfekt väder för shopping! Inte för kallt, men inte heller för varmt, vilket är den viktigaste faktorn. När det är alldeles för varmt väder ute då mår jag piss och har abslout ingen lust att prova några kläder. Men i detta vädret kommer det inte vara några problem! Vi får hoppas att shoppinghumöret verkligen är på topp, men det lär inte vara någon tvekan om saken. Jag har haft shoppingabstinens i flera veckor nu, och inte har jag några kläder att ta på mig heller. 
Jag känner nu att jag bara vill ta fram reväskan och börja packa med en gång. Packa är en så rolig förberedelse! Efter det kommer resan dit. Över fyra timmar bussresa. Jag brukar vara vid ruinens brant när halva tiden är kvar, men innan resan är jag alltid vädligt optimistisk. "Jag har massa böcker med mig som jag kan läsa!", men så tröttnar jag efter en halvtimme. Typiskt mig.

Och så var det sommarlov

Nu har sommarlovet börjat! Det känns otroligt skönt. Nu får jag bestämma själv vad jag vill göra i två och en halv månad. Men jag är rädd att jag kommer ha fruktansvärt tråkigt de första veckorna, vilket kommer göra att jag bygger upp hoppet om att det kommer bli ett långt lov. Men sen flyger resten av veckorna förbi och så står man där som ett fån i slutet av augusti. Vädret idag var dock ingen höjdare, men vad gör det? Vi får hoppas att det är bättre nästa år när jag tar studenten. Tiden går fort när man har roligt minsann. 
Nu sitter jag här i mina myskläder (jag hade klänning tidigare) och funderar på vad jag ska ta mig för. Vi får se vad som händer. Jag får ju som sagt bestämma helt själv, det är ju nämligen sommarlov!

Som nyförälskad igen
Alla dessa (och säkert fler om jag söker lite) vackra filmer från Asien vill jag ha i min hylla. Jag känner att min kärlek till anime, manga och Japan är påväg tillbaka i hastig fart.
 Högst upp från vänster: Nausicaä från vindarnas dal (Kaze no Tani no Nausicaa), Loveless complete collection, Mushishi complete collection, Detroit Metal City (Episode 1 - 6), Detroit Metal City (Episode 7 - 12), Detroit Metal City (film), Oldboy, Death note (film) och Death Note 2 - the last name (film).

En docka

Idag har jag varit en duktig flicka. Jag kände mig extremt uttråkad efter lunch att jag diskade, fixade i köket, städade vardagsrummet och även lite i mitt eget rum. Mamma lär ju få fnatt när hon kommer hem, om hon märker det såklart.
Men efter städningen fick jag en kick. Jag tog tag i min Nikon D60 och fotade lite. Jag har länge varit ganska fascinerad av gamla dockor. Här har ni en av dem jag äger.
Morgonpigg?

Visst är det trist, de tillfällen då man verkligen vill sova, då vaknar man alltid tidigt? Som nu. Jag vaknade 05.30 och min kropp ville inte somna om, trots att min vilja var så stark. Nu känner jag att jag börjar bli hungrig också, så jag får väl ta en promenad till köket och ta mig lite frukost. Sen funderar jag på att hoppa i säng igen, jag är nämligen egentligen extremt trött.
Från tisdag kväll till igår eftermiddag var jag föresten hos Hamphus, och det blev väldigt jobbigt att åka hem igen. Ensamheten slog mig som en knytnäve i ansiktet om man säger så. Imorgon är det i alla fall skolavslutning och om jag har lite tur kanske jag stöter på honom då.

Jag borde ha lärt mig läxan

Man bör icke, och lyssna noga nu för jag säger det bara en gång. MAN BÖR ICKE ta en paus i packandet när man är kattägare. Följder: Hårigt innanmäte.


Leva i nuet

Bara för att bevisa hur död min blogg är så vill jag bara visa att jag hade besöksrekord igår. Hela 10 personer hade intresset att klicka sig in här! Jag är nog påväg att bli den nya Kenza, eller varför inte Blondinbella?
Idag ska jag i alla fall ha träning efter en härlig veckas paus. Efter träningen far jag iväg till Forshaga för att hälsa på mitt favorittestorsteron. Det var nu fem dagar sen vi sågs (herregud, bara fem dagar? Och vi sågs ju en snabbis i torsdags också) även om det snarare känns som fem år. Men man måste ju öva lite inför tiden då han ska till lumpen. Åh, jag känner mig ensam redan nu vid tanken. Killar i allmänhet borde sluta vara så macho och stanna hemma med sina stackars flickvänner istället. Och försök inte ens föreslå att jag ska göra lumpen samtidigt, det kommer inte på fråga. Well, jag får helt enkelt njuta av den tid vi har tillsammans nu. För tillfället finns han bara en timme med buss ifrån mig. Det känns underbart det. Lev i nuet Hanna.

Jag ber om ursäkt!

Först måste jag be om ursäkt för att jag publicerar detta, men jag vill så gärna dela med mig av det.

Gratis
5.se är en tjänst på nätet där du får poäng när du tar del av deras annonspartners olika erbjudanden. Allt från att besöka hemsidor till att handla i deras webbshoppar. När du fått dessa poäng, kan du byta in dem mot presentkort, helt gratis!
Det fungerar, och det är verkligen helt gratis. Bli medlem här, det gynnar både mig och dig, då det ger dig 25 extrapoäng!

Som sagt så gillar jag egentligen inte såna här inlägg, men det är inte bara för att göra reklam, det är även för att tipsa er om en sida som verkligen fungerar och inte har några onda baktankar.

Smakprov 3 - Uppvaknadet

Ännu ett smakprov från Att lätta från marken. Jag blev alldeles nostalgisk när jag läste lite i den. Men jag upptäckte också än en gång att jag utvecklats väldigt mycket sen jag började läsa textkommunikation. Men till saken, läs och njut!


En hög flämtning efter luft bröt lugnet i den djupa skogen. Ljudet gjorde hål på tystnaden på samma sätt som när en pil borrar sig igenom köttet på en hjort. Liggandes på rygg flämtade en ung man våldsamt efter luft samtidigt som ansträngningen gjorde att han borrade in fingrarna i den jordbeklädda marken. Fingrarna var stela som om han inte har använt dem på flera dygn. Hans magra bröstkorg sträckte sig mot himlen, sjönk sedan ihop för att snabbt sträcka sig mot himlen igen. Luften omkring honom var fuktig och han andades tacksamt in varenda syremolekyl som hans lungor kunde få grepp om. Han var extremt torr i halsen och han hostade till när den fuktiga luften smekte insidan på hans spruckna strupe. Han låg där och kippade efter luft i vad som skulle kunna vara en livstid eller kanske bara en minut, han visste inte. Sakta men säkert började lungorna återhämta sig av syrebristen och hans andning blev lugn och mer rytmisk.

Ovanför sig såg han trädkronor torna upp sig högt över honom. De tätt växande löven bildade ett välisolerat tak men rakt över honom kunde han urskilja en spricka där han kunde se en stjärnbeklädd natthimmel. 

Hur hamnade han här? Hans hjärna skickade desperat impulser mot olika vrår inuti hans huvud där minnena borde finnas för att få ett svar på hans fråga, men var den än sökte hittade den inget. Hans minne var helt uttömt.


Locke Lamoras lögner

Jag har nu ägnat min fruktansvärt döda tid till att göa något jag älskar - nämligen att läsa. Det var länge sedan jag verkligen tog mig lite kvalitetstid med mina underbara böcker. Inatt när jag inte kunde sova, läste jag ut Alkemisten som är skriven av Paulo Coleho. Det var en mycket lättskriven bok, men som inte skall underskattas på grund av detta. Den är absolut värd ens tid. Jag har skrivit om denna bok tidigare, vilket ni kan läsa om här.
 Idag började jag istället antasta boken Locke Lamoras lögner av Scott Lynch. Den lyckades fånga mig väldigt snabbt, även om språket var ett riktigt miljöombyte från tidigare lästa Alkemisten. Jag kan inte riktigt reflektera över den så mycket än, mer än det jag redan sagt. Den verkar helt enkelt vara ett bra tillskott till min kära boksamling.

Jag är en wannabe

Nej, det är inte Hamphus ben ni ser, det är mina. I mina nya byxor! Det känns lite som att jag är påväg at bli en wannabe. Precis som alla andra i Hans närhet. Titta, jag skrev till och med "hans" med stort h. Men huvudsaken är att jag gillar byxorna, eller hur?
Ni kan hitta en bild på min idol till höger i menyn, klicka på den så kommer ni till hans blogg.


03.26

När du skrev de där vackra orden precis innan sovdags, då visste jag redan då att detta skulle bli en sömnlös natt utan dig vid min sida.

Överlever jag sommarlovet?

Idag vaknade jag och var på precis samma humör som jag hade när jag gick och la mig. Uttråkad. Fruktansvärt uttråkad. Jag har ingenting att göra nu för tiden. Allt skolarbete är slut och fredag nästa vecka är avslutningen. Detta är jag väldigt tacksam över, det har varit ett hemskt jobbigt skolår. Men nu när allt arbete är över och vi nästan inte har några lektioner har jag ingenting att sysselsätta mig med om dagarna. Hur ska jag överleva sommarlovet egentligen? Jag kommer växa fast där i datastolen och mamma och pappa kommer undra vad som hänt med deras dotter. 
Åter till dagen. Jag åkte ändå med mamma till Bergvik för att jag inte skulle dö av tristess och på köpet fick jag ett par fina byxor av henne. Det var i alla fall dagens höjdpunkt. Jag kände att humöret steg nät jag gick runt där med påsen. Då tänkte jag efter. Jag blir verkligen lycklig av saker. Köpa saker, spendera pengar, även om det råkar vara någon annans. Jag är en väldigt materiell person. Vilken tur att jag snart kommer få spendera upp mina sparade pengar under tre dagar i Stockholm.

Vad gör man inte för uppmärksamheten?

Jag kan inte förklara bättre än Hamphus gjorde så jag citerar honom. Och hörre du käraste, jag gav dig mitt stöd. Jag tycker jag är värd en kyss nu.

"Viral Trafik - Få upp till 1 miljon gratis besökare.
Det tar ungefär en minut att bli medlem och du får massa gratis besökare på din blogg. Det är i princip en pyramidisk uppbyggnad, så om du gör ditt så kommer jag tjäna på det. Och om dina varvare gör sitt kommer du tjäna på det."
Bli medlem här!


Följ mig med bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Hanna målar om

Jag kan inte hjälpa det, men jag gillar verkligen grafisk design. Ibland undrar jag om jag borde valt det som inriktning istället för rörlig bild. Men sen tänker jag efter. Nä, då hade jag ju inte utvecklats så mycket inom filmning. Det grafiska har jag, precis som med foto, mer som ett intresse. Dessa intressen skulle säkert krossas om jag arbetade med det. Det jag ville berätta var i alla fall att jag gjort om designen på min blogg.Jag var uttråkad och kände att det var något som jag verkligen hade lust med.
Den gamla designen kan ni hitta här.


Rastlöshet

Idag blev jag klar med det sista skolarbetet för den här terminen. Det känns konstigt att komma hem och inte ha något som man måste göra. Det har alltid vartit något litet som legat och gnagt i bakhuvudet, ett olöst mattetal, böcker som ska läsas och reflekteras över, prov som ska pluggas till. Men nu, nu sitter jag här, och jag har ingenting att göra. Hallå! Ge mig en läxa eller något. Jag är rastlös.
Det kanske är tid för mig att börja skriva igen. På allvar. Förra sommaren började jag och min kompis skriva på en varsinn bok, som vi sedan skulle försöka skicka in till något bokförlag. Allt gick superbra, tills sista veckan i juli kom, tillsammans med en fruktansvärd värmebölja. All min skrivarlust och kreativitet försvann i ett knäpp. Det var olidligt att över huvud taget ha datorn på. Tack vare den veckan blev min bok förlorad, ofärdig, bortglömd. Jag undrar om vi någonsin kommer få reda på vad som hände med karaktärerna Merkerus, Serkan och Hami.
I år är jag dock förberedd! Jag har lånat en usbfläkt som är ungefär 20 cm hög. Försök stoppa mig nu värmebölja! 

Här är första och andra smakprovet från Att lätta från marken. Det var den tänkta prologen till boken.
Och här är fyra av karaktärerna som skulle dyka upp endel i boken.


Min konstnär Hamphus

Imorse skulle Hamphus ringa ett samtal som var under telefontid. Medan jag låg i sängen och var halft död (det var nämligen ganska tidigt) satt käraste och ringde och ringde. Han hade fått låna ett block att anteckna på ifall han skulle behöva skriva ner något. Han kom till slut fram, kom tillbaka in till mig och jag tänkte inte mer på det sen.
Nu senare på kvällen när jag kollar i blocket ser jag att han roat sig på ett litet kreativt sätt medan han väntade på att få komma fram. Haha, det finns tydligen en dold artist i min käraste!
Jag hoppas inte den där runda saken med bröst är en avbild av mig.


Lyckan i livet

Tänk om alla som tycker att deras liv är åt helvete och mår dåligt, bara kunde stanna upp för en stund. Tänka efter. De skulle nog upptäcka att livet egentligen är fantastiskt. Det gjorde i alla fall jag.


Ny säng

Igår åkte jag, Hamphus och resten av min familj till IKEA där vi inhandlade min efterlängtade säng. Jag har levt med en 90-säng hela mitt liv, så nu kändes det väldigt skönt med en lite större, en 120-säng, bland annat med tanke på att Hamphus har kommit in i mitt liv. Stackaren har inte kunnat sova ordentligt här, med tanke på att det varit så trångt i sängen. Men nu är det andra puckar som gäller!
När vi kom hem med åbäket gjorde Hamphus och jag om i mitt rum så vi kunde få in den i möblemanget på bästa sätt. Vi höll på tills vi var klara, runt 22.00. Då var vi så trötta att vi nästan med en gång inveg den nya sängen. Jag hade inga direkta problem att sova i den vilket var mycket bra! Och inte Hamphus heller för den delen.
Mycket credit till käraste som säkert gjorde mer än hälften av allt arbete!


Foto i kvällssol


Städ och hetta

Sådär. Nu har jag städat mitt rum, Hamphus kommer nämligen hit imorgon för första gången på lite mer än en månad. Vi ska försöka dra oss iväg till Räggårdsviken, antingen imorgon eller på onsdag. Men vädertanterna har ju inte spått det bästa av väder, så vi får se hur det blir.
Det var tänkt att vi kanske skulle köpa min nya säng idag, så Hamphus och jag skulle slippa ligga och trängas i hettan men mamma och pappa svarar på min fråga genom att gå och lägga sig... just snyggt.

1 juni - varmt
Noodle-lover. 21. Suffers from
clothes-cravings. Swedish.
Read books under the covers.
Love beautiful things.

Follow on Bloglovin