Kärlek på ett fat tillsammans med min kärlek

I onsdags firade jag och min sambo fyra långa år tillsammans. Jäkligt bra jobbat om jag får säga det själv! Vi åt utemiddag och såg Berättelsen om Pi på bio. Kvällen inleddes med ostbrickan ovan. Hann inte ta en bild när den var orörd, var så sagoligt gott att det såg ut såhär efter fem sekunder, haha. Jag har verkligen blivit besatt av ostar av olika slag, de innehåller så fantastiskt mycket smak! Skulle ge vad som helst för ett kex med en krämig bit ost som smälter i munnen. Mums.

I helgen har det varit ganska tyst här, har haft mycket i luften. Var ute och dansade loss i fredags, spelade Mario Bros i lördags och idag har vi varit iväg till IKEA och köpt flyttkartonger. Jo, för så är det sörni, det är dags att flytta igen. Det är inte lätt att vara andrahandshyresgäst. Denna gången hoppas vi på att vi ska få behålla den nya lägenheten i ett år i alla fall. Så i mars byter vi lya för tredje gången sen vi flyttade till Göteborg! Helt otroligt.

En torsdagslista som blev till en fredagslista

Hittade den här listan hos Hanna Ek och kunde inte låta bli. Kände att den hade lite mer innehåll än andra listor. Det gillar vi!

Vilken onaturlig kraft skulle du välja att ha om du fick chansen? Bra dagar önskar jag innerligt att jag kunde flyga. Tänk vilka resor man skulle vara med om. Jag skulle flyga jorden runt och uppleva allt det där som jag ville göra. Dåliga dagar önskar jag att jag kunde bli osynlig närhelst jag ville. Slippa blickar när man inte vill ha dem, eller prata med folk när man inte känner för det.

Om du fick femhundra tusen som skulle slösas på en dag. Vad skulle du slösa dom på? Här slåss jag med den mycket kommersiella delen av mig själv och den delen som vill göra något för de som verkligen behöver det. Men jag skulle i alla fall springa i mina favoritbutiker, köpa det som jag vill ha men aldrig har råd med, köpa en gigantisk fika och köpa en Big Mac och Co till alla hemlösa som jag stöter på efter vägen. Jag skulle köpa en resa till London och en till Berlin och köpa massor med presenter till alla mina nära och kära.


Om du fick leva på vilket årtionde du ville, vilket skulle det vara? Det skulle nog vara 70-talet. Revolutionsgrejen gillar jag, och det verkar ha varit en tid av frigörelse. Sen var det ju tågluffningens tid också, och vem har inte den drömmen?

Hur ser din drömbostad ut? Böcker, böcker, böcker, från golv till tak. Och självklart några inspirerande inredningstidningar. I vardagsrummet finner man en gammal, röd fåtölj med slitningsmärken på sittytan.

Vad var du mest rädd för som liten? Hundar. Haha, tyckte de var riktigt obehagliga, men nu vill jag själv ha hund någon gång. Måste vara Svenssonådran som gnager.

Finns det någon filmkaraktär du alltid känt igen dig själv i? I så fall, vem och varför? Denna frågan tycker jag är jättesvår. Möjligtvis Amelie i Amelie från Montmartre, hennes blyghet hindrar henne att prata med den killen som hon tycker om, vilket defenitivt är jag, eller var jag. Nu för tiden är jag inte riktigt så blyg, men har varit blygare än Blyger i Snövit och de sju dvärgarna.

 Du har fått chansen att pussla ihop din egna fantasisläkt, vilka ingår i den? Kan inte säga något annat än min egen, för hur knäpp den än är så vill jag inte ha någon annan. Fast det skulle vara najs om Johnny Depp var en av mina morbröder eller något. Höhö.

Vilka tre saker skulle du vilja uppleva innan det är för sent? Jag skulle vilja dricka öl på en liten mörk pub mitt i Londonnatten, backpacka i Japan och slutligen en graviditet. Inte nu dock, men är mycket intresserad av sexualitet och hur ett barn blir till.

Vilka fyra låtar får dig att verkligen känna, och varför?
Veronica Maggio - Snälla bli min
, därför att hon lyckas med att få mig att känna smärtan av att förlora någon man älskar. Är både en underbar och fruktansvärd sång.
Håkan Hellström - Aprilhimlen, många minnen är kopplade till den här låten. Gymnasietiden, tiden då livet kändes oändligt långt, tiden då alla dörrar var öppna.
The Kooks - Naive, det är rösten och musiken som fångar mig här. Bara musiken helt enkelt och hur den slår mot mina trummhinnor. Underbart det där hur ljudvågor kan få en att känna så mycket.
Yiruma - River flows in you, för jag älskar ju bara pianospel, det är musik som man bara kan ligga och lyssna till och inte göra något annat.

Hur tror du att din sommar kommer bli? Jag hoppas att min sommar kommer bli mycket innehållsrik och fylld med jobb och sena kvällar på uteserveringarna med öl, god mat och gott umgänge.

Vem berättar du dina hemligheter för?
Om jag vill behålla dem som hemligheter berättar jag dem inte för någon, men om jag behöver lätta mitt hjärta berättar jag dem för min sambo och närmsta vänner.

Bilder från weheartit.


They wanna get my gold on the ceiling, I ain't blind, just a matter of time before you steal it

Nu är det dags att visa upp två saker som jag fyndat under de senaste dagarna. Två stycken bandeautoppar (vilket jäkla namn, visste ni att det betyder 'pannband' på franska?) för ynka 19 kronor styck. Rea är fantastiskt för en fattig student. Är det kanske någon som längtar till sommarhalvåret? Det gör i alla fall jag. På med bandeautoppen, ett slappt linne, ett par shorts och sandaler and you're ready to go liksom! Så enkelt. Är väldigt trött på att behöva använda tio minuter extra av min morgontid för att det ska behöva pälsas på sig så jäkla mycket innan man ska gå utanför dörren. I alla fall om man vill behålla känseln i fingrarna mer än fem sekunder. Nä, kylan är jag färdig med nu!
 
Texten i rubriken kommer från The black keys - Gold on the ceiling.

Slow it down, make it stop, or else my heart is going to pop

 
Texten i rubriken är från Lenka - The Show.

Åh, idag har jag shoppat, så jäkla najs

Ja, precis, äntligen har jag skaffat mig lite vettiga underkläder, som sitter som en smäck och får mina myggbett att sitta fint! Fyndade mig ett par cheap monday på halva priset också, kanske lägger upp bilder senare!

Nu tar vi och hyllar naturens under lite tycker jag va

Weheartit.

För jag är inte den som ställer mig på knä nej jag vill stå rakt upp och se dig som du är

Långpromenad idag med bra människor och bra samtal! Men satan vad kallt det var ute, kände mig som en påpälsad eskimå. Tur att solen sken i alla fall. Vi träffade på jättefina kor, hästar och kaniner på vägen och gick runt en stor damm som var snötäckt. Vinterlandskap är underbart vackert tycker jag, speciellt när det är sådär snorkallt. Typiskt att man måste frysa röven av sig för att kunna uppleva det på nära håll. Nej, nu ska jag sätta på ugnen och lägga mig där inne tillsammans med klyftpotatisen och värma mig lite!
 
Texten i rubriken är från Thomas Stenström - Full av liv.

Bästa (och mest effektiva?) videon för att promota gay marriage


Avokado är min drog

Gissa om jag åt godaste frukosten idag? Jag fullkomligt avgudar avokado.
 

Favoriterna i ringlådan at the moment

Om jag skulle till en öde ö och bara fick ta med mig fyra ringar (haha, jag vet, ganska orealistiskt) skulle det bli dessa. Nummer ett och tre från vänster är från Gina Tricot, som alltid lyckas få mig att fängslas vid assoccearerna. Nummer två har jag haft så länge jag kan minnas, kommer inte ihåg var det kommer ifrån faktiskt. Slutligen den absoluta favoriten längst till höger köpte jag i Japan när jag var och hälsade på Beatrice, kostade inte mer än en spottstyver.

Longing for those fantastic summer nights

Snälla moder jord, låt tiden gå fort. Låt snön smälta i tid, låt Göteborgsvinden blåsa bort all vinterdöd och ersätta den med vårblommande skogar, barn som leker i parkerna, god öl på uteserveringarna och fantastiska sommarkvällar med underbara människor. Längtan efter sommaren är olidlig just nu.
 

Steget mot inre harmoni

Ända sedan jag slutade med karaten i samband med att jag flyttade från min kära födelseort Karlstad har det gått lite trögt med den kroppsliga sysselsättningen. Jag trivdes så väldigt bra i dojon och med personerna som tränade där så jag har liksom inte känt för att ta steget och börja träna karate där jag är nu. Den senaste tiden har jag dock varit mycket rastlös och verkligen varit i behov av att röra på mig. Detta har fått mig att kolla in lite andra träningsformer som faller mig i smaken och har slutligen bestämt mig för yoga! Har alltid tyckt att detta verkar mycket spännande och det känns som något som skulle passa mig som handen i handsken!

Mina mål med min träning är att öka min rörelseförmåga, orka mer, bli piggare och mer harmonisk i min egen kropp. Jag inte inte ute efter att förändra mig utseendemässigt, hur jag ser ut har ingen betydelse, utan jag vill känna mig mer i takt med mina rörelser och mig själv. Jag känner att yoga skulle vara ett bra redskap för detta!
 
Jag gillar också tanken på att man endast använder sin egen kropp, vilket gör att man kan utöva det lite var stans och när som helst man känner för det. Jag gillar tanken på att kunna göra det på balkongen mitt under den stekande sommarmorgonen lika mycket som att samlas med andra yoga-utövare och gruppträna.
 
Detta kommer bli en bra start på året där jag finner mig själv!
Weheartit.

Det är först när man ger upp som det blir nått nytt, när man släpper taget tar man steget

Idag har jag spenderat mycket till runtsurfande på nätet, jag är nämligen mycket sugen på ett bra sommarjobb i år! Blir tokig om jag inte får någon annan sysselsättning än studier snart! Tro mig, att plugga är mycket spännande och lärorikt, men att få arbeta och känna att man är viktig och behövd är en underbar känsla är inte fy skam det heller. Men imorgon drar forstättningskursen i japanska igång och det är jag mycket glad över att jag kom in på. Dags att sätta tänderna i den nya litteraturen!
 
Texten i rubriken kommer från Markus Krunegård - Askan är den bästa jorden.

Mänsklig värme snälla kom närmre, 37 grader Celsius är allting som behövs

Ett gäng mycket inspirerande bilder! Gillar närheten till naturen väldigt mycket i bilder och så, ibland önskar jag nästan att jag kunde få tummen ur och flytta ut i djungeln och leva på rötter och fisk.
 
 
Photos by T Barton Photography
Bilder hämtade från Spell & the Gypsy blog
 
Texten i rubriken kommer från Markus Krunegård - Korallreven & Vintergatan.

"Oooh, that's a bingo! Is that the way you say it? "That's a bingo?"

Ett urplock av filmer som får mitt inre att pulsera på ett annat sätt än andra filmer gör. Om man inte har sett dessa är de värda att kolla in, inte bara en gång. Gärna med ett gäng underbara vänner och en skål med popcorn att gnabbas över. Åh, filmkväll nu, ja tack!
 
(500) days of summer
Romantik ur en mer realistisk synvinkel än det hav av romantiska amerikanska filmer som redan finns där ute. Den är verkligen en frisk fläkt. Och det är ju omöjligt att inte uppskatta Joseph Gordon-Levitts charm.
 
Juno
En både lättsam och allvarlig beskrivning av hur en plötslig tonårsgraviditet kan vända upp och ner på tjejens och de inblandes liv.
 
The disappearance of Alice Creed
Det som är bäst med den här filmen är att man inte har en aning om hur allt kommer att sluta. Något som börjar som en "vanlig" kidnappning tar en oväntad vändning.
 
The king's speech
När man har det minsta intresse för film och filmskapandet kan man inte låta bli att häpnas över det alldeles underbara kameraarbetet, färgerna och ljuset och hur detta skapar filmens stämning. Tack och lov är skådespelet i världsklass och min favorit är självklart Geoffrey Rush.
 
Inglorious bastards
"We're gonna be doin' one thing and one thing only... killin' Nazis.", alltså, behöver man säga mer? En av Tarantinos, enligt mig, mästerverk.
 
Bildkällor
1 2 3 4 5

Some mornings, I'm just like very much like this

Weheartit.

Det är dags att vi talar uppriktigt en stund

Jag tänker aldrig tala om för dig att det är fult att vara smal som en sticka därför att det är ohälsosamt, eller att killar gillar lite hull. Lika lite kommer jag tala om för dig att du som har kurvor, valkar, bilringar eller what ever har en dålig livsstil eller är oattraktiv. Jag kommar aldrig uppmuntra till någon form av motion där har målet att få en snygg kropp, vad nu det betyder. Aldrig ska man behöva skämmas över det huvud, bål och lemmar man har, oavsett om man kan slinka genom nyckelhål eller om man rullar fram.
 
Jag kommer aldrig råda dig att eleminera hår från benen, armarna, armålorna eller muttan. Detta för att hur du ser ut eller väljer att modifiera ditt kroppshår det ska alla utom du ge blanka fan i. Inte heller kommer jag tala om för dig hur du ska äta, vad man ska äta eller hur mycket man ska äta utav det för att man ska bli på ett visst sätt. Du väljer vad du stoppar i dig och vad detta är är inte min eller någon annans ensak.
 
När jag bloggar om kläder berättar jag vad jag vill ha på mig för att definiera den jag är. Jag tänker aldrig tala om för dig vad du ska ha på dig eller tycka om, däremot är alla välkommna att inspireras och ta del av det jag gillar. Jag bloggar inte om mode utan om kläder och hur jag väljer att visa mitt inre utåt med hjälp av dem. Ibland kanske jag gillar och skriver om något som är populärt just nu, men då handlar inte det om att det är just modernt utan att jag fastat för det. 
 
Det är din åsikt och ditt välmående som räknas när det kommer till dig själv och hur du väljer att leva. Ingen annans.

När man tvingas svälja stoltheten

Vi har fram tills idag haft omärkta kryddburkar eftersom vi ansett oss ha tillräckligt med kunskaper kring kryddornas ädla konst. Efter ett tag blev det dock bökigt med allt luktande och färgtydande om det nu var cayennepeppar eller chilipulver i burken, så idag tvingades vi svälja slotheten och märka dem. Snyggt som attan blev det också! Tack kära (men ack så fula och klumpiga) Dymo märkningsapparat för att du gör livet lite enklare och roligare!
 
Denna operation sattes i kraft efter en mycket solig och frisk promenad på stan där jag pep över min tomma plånbok i butik efter butik. Dock lite skönt att inte shoppa skjortan av mig som omväxling. *host* (märker man att jag försöker övertyga mig själv med den där sista meningen? Haha.)

CHVRCHES - The Mother We Share

 

Tre spejsade blåsor att ha en sagolik kväll i

Och medan jag ändå är på partyhumör vill jag visa tre klänningar som jag mer än gärna skulle ha på mig när jag rockar loss på dansgolvet. Vanligtvis brukar jag inte änvända tighta klänningar eftersom det bara kan bli obekvämt och besvärligt. Men i dessa två tror jag inte att jag ens skulle märka det över huvud taget.
 
Första klänningen kommer från Topshop.com,
den andra är från Romwe.com och den tredje och
sista är från Hm.com.

I bet you look good on the dancefloor

Weheartit.
 
Idag är en såndär dag när jag bara vill släppa allt jag håller i händerna och dansa loss med underbara människor. Sträcka upp händerna li luften och sjunga med till musiken, äta en fet hamburgare efteråt och kasta mig på sängen efteråt precis när solen börjar stiga upp.
 
Texten i rubriken är från Arctic Monkeys - I bet you look good on the dancefloor.

I love those important words that makes your heart beat a little faster

 

I'm always gonna love crazy, cozy and comfortable clothes

Jag tänkte att jag skulle våga mig på en (eller två) bilder på mig själv idag. Be nice. Detta är ett typiskt sätt att se mig på, förutom klackarna (det brukar vara Martens), leggings och en stor stickad tröja gjord för att drunkna i. Jag älskar bekvämliga, mysiga och lite goofy kläder. Dock verkar jag ha svårt för färg? Haha.

Yepp, shoppingsug på hög nivå

Eftersom det bara kommer ut flugor när jag öppnar min plånbok (seriöst, jag tror att det kan klassas som en flugfarm vid det här laget), har jag totalt missat Weekdays mellandagsrea! Damn. När jag var inne på hemsidan hittade jag massor med godbitar. Nej, måste dra, ska flyga iväg till mitt drömland där jag är på Weekdays rea med en check på 10.000 kronor.
 
Bilderna och kläderna är från Weekday.

En inspirerande julklapp

En bok full av mönster som beklätt japanskt papper, kimonos och gamla kläder. Behöver jag säga mer?

Ser du samma stjärnor ikväll, ser du samma himlar som mig?

Har fått svårt att somna in om nätterna den senaste tiden vilket, under noga observation (oftast gjorda under täcket), har lett till att jag är fruktansvärt morgontrött. Jag vill gärna gå upp vid åttatiden, ta vara på dagen och känna att jag inte sovit bort den. Tyvärr tickar klockan förbi både åtta och nio, men vad gör man? När man får ligga i den här sängen kan man väl inte klaga?
 
Texten i rubriken är från Hästpojken - Samma Himlar.

Därför ska 2013 bli ett enastående bra år

För första gången i mitt liv tror jag faktiskt att jag gick med resten av befolkningen och hade nyårslöften. Detta för att jag är trött på att stå och trampa på samma ställe, samma vanor och samma beteende. Det är dags att bli den människan jag vill och vet att jag kan vara. Det är hög tid att jag finner mig själv.
 
Från och med 2013 är gör jag slut med den tråkiga Hanna. Soffhäng ska vara ett privilegium, det ska förtjänas för nu är det dags att gå ut och umgås. Fika, skratta, dela med mig, lyssna och självklart mer dans under euforiska tillstånd.
 
Det är dags att ta tag i saker, för jag vet att jag mår som bäst när jag fixar det som behövs på en gång, istället för att skjuta upp tills dagen innan bomben släpps. Ingen mer sista-sekunden-panik. Ingen mer ligga och vända och vrida på sig i sängen om kvällen.
 
Nu jälvar kommer ni få se en tjej med mod. När insidan säger att jag inte vågar ska jag trotsa rädslan. Jag tror inte på misslyckanden egentligen, bara på lärdom och utveckling. Så vad finns det att vara rädd för, egentligen?
 
Jag ska finna lyckan i mig själv och sluta vara beroende av andra för att hitta dit. Bara jag själv kan föra mig dit jag vill, bara jag kan sjänka mig lyckan jag behöver. Självuppmuntran är a och o. 2013, det är bäst att du passar dig för här kommer en svindlande tjej springandes som kommer ta dig med storm!
Weheartit.

I wanna be here and nowhere else, rationing off bits of myself so I can crumble at your side

I fredags hade jag en sjukt bra kväll, med monopol, bra människor och öl som sällskap. En sån där kväll som man inte vill ska ta slut. Självklart behöver jag väl inte nämna att jag spöade skiten ur de andra? Fan, vad bäst jag är.
 
Texten i rubriken är från Jenny Owen Youngs - Here is a heart.

Ja, ibland kan man inte låta bli att drömma

Du går utanför dörren, träffas av en solstråle som värmer. Du tar av dig mössan och håret reser sig av välbehag vid den varma beröringen från solen. Du vänder ansiktet mot himlen och blundar och vinder för med sig en doft av jord och tussilago. Du hör det distinkta ljudet av gatsoparen som gnatar fram en bit bort och när den långsamt försvinner i fjärran blir det tyst. Det är i alla fall vad du först tror. Då skrapar de försiktigt i gruset framför dina fötter och du får en lätt kyss på kinden. Du ler och öppnar långsamt ögonen. Det tar tid för dina ögon att vänja sig vid ljuset men plötsligt står jag där och betraktar ditt solkyssta ansikte. Vi omfamnar varandra under en plötslig vindpust. Det är vår.
Vill du veta var min våroutfit kommer ifrån?
Klicka här för att komma till min profil på fashiolista,
där finner du alla plaggen.

Still I notice nothing makes you shatter, no, no

Weheartit.
 
Texten i rubriken är från The Kooks - Junk of the heart (Happy).

"Five-foot-nine, I didn't know they stacked shit that high!"

 
Igår såg vi på Full Metal Jacket ännu en gång. Ja, för det är faktiskt en av de två krigsrelaterade filmer som jag har känt varit värt att se mer än en gång (den andra är såklart Saving Private Ryan). Tycker tyvärr att många av de filmer som utspelar sig under krig saknar det innehåll som gör att jag kan relatera, bli engagerad och berörd. Men den här filmen har så mycket mer innehåll utan att de egentligen säger så mycket. Det gillar jag.

Om ni som jag är tveksamma till krigsfilmer kan jag absolut rekommendera denna!

Och från det allvarliga till det lite mer lättsamma och lekfulla

Ja, för att prata allvar hela tiden klarar jag inte av, jag måste få vara kreativ och leka med färger och former också! Detta är resultatet. Halsbandet från Romwe är min favorit och jag valde ganska enkla element till för att det verkligen skulle få möjlighet att så ut.
Halsband_ROMWE.COM, kavaj_MONKI, linne_TOPSHOP.COM,
bh_MONKI och byxor_WEEKDAY
 

Varför jag inte vågar kalla mig för feminist

Eftersom Beatrice är så sagolikt bra på att uttrycka sig på ett sätt som gör en nyfikten, engagerad och inspirerad känner jag ett behov av att också dela med mig av mina idéer och föreställningar. Länge har jag känt att jag inte endast kan blogga om stil, delvis för att det kan bli lite entonigt, men framförallt för att det får mig att känna mig så... platt. Och platt, det är jag ju inte. Jag är en människa med mina egna värderingar, känslor och uttryck. När jag är ensam med mina tankar blir det mycket filosiferande och grubblande, kring det mesta egentligen. Därför känner jag nu att det är dags för att dela med mig av dessa funderingar, inte för att jag vill omvända någon till ett synsätt som är detsamma som mitt eget, men för att visa att denna tanke, åsikt, eller känsla faktiskt finns. Kanske kan jag också så ett frö hos någon annan som leder till att man tillåter sig själv växa, bli mer ödmjuk eller få en annan syn på saker och ting än man tidigare haft.
 
I inlägget "Liten fundering kring feminism" skriver Beatrice om hennes tankar kring ordet feminism, varför det är så laddat och varför hon inte vill kalla sig feminist. Mycket av det hon skriver kan jag direkt relatera till eftersom att jag är en av de hon skriver om som inte vågar kalla sig själv feminist. NE.se skriver att feminism är "ursprungligen ett nedsättande ord" redan på första radenDetta tycker jag bevisar hur otroligt starkt inpräntat det negativa synsättet kring ordet faktiskt är. Vanligtvis använder jag mig av uttrycket "smygfeminist", eftersom jag känt ett behov av att ändå framföra lite utav mina åsikter, och faktiskt så ler folk då igenkännande. Då tänker jag att om denna, inte rädsla men kanske spärr finns hos mig, borde den också finnas hos andra personer.
 
Några anledningar till varför jag inte vågar kalla mig själv för feminist
 
1. "Feministerna är de där jävla manshatarna"
Varför envisas folk med att sätta likhetstecken mellan dessa två ord? Det säger ju nästan sig självt varför man inte vill bli förknippad med detta. "Hej, mitt namn är Hanna och jag hatar 50% av Jordens befolkning". Man låter ju som en fruktansvärt futtig och otrevlig liten jävel som man vill ge fan i att umgås med, och vem vill vara det? Ärlig talat?
 
Att denna missuppfattning finns tror jag att jag har något så när en förklaring på. Det som jag tror att man som feminist ogillar är många män känner sig tvingade att gå in i den stereotypa mansrollen, trots att detta inte är den de är egentligen. Ser ni skillnaden där? "Hej, jag hatar män" och "Hej, jag hatar när män mot sin vilja tvingas in i en roll som de inte trivs i". Det är hårfint.
 
2."Ah, men det är ju dem som kallar alla för hen".
Ja, det verkar ju finnas en allmän uppfattning att feminister vill radera könet, hur fan nu det skulle gå till. jag kan bara föreställa mig mötet på sjukhuset: "Ja hej, Göran, då är det dags att skära av dig din penis, den kan du ju inte gå runt med! Tänk om någon skulle se att du är man (skrockar högljutt)", vartefter läkaren drar fram skalpellen. Ni hör ju hur bisarrt det låter.
 
Ordet hen kan däremot användas i de tillfällen när kön inte är relevant, vilket är ganska ofta faktiskt. Till exempel: "När en person känner sig sexuellt trakaserad eller utnyttjad, kan hen vända sig till ...." eller i en nyhetsartikel: "Mopedisten blev allvarligt skadad när hen fick sladd i kruvan och for ner för slänten". Det är faktiskt inte svårare än så.
 
4. "Feminister är arga och skrikande surkärringar"
Haha, ja, när man blir skrattad och förlöjligad för sina åsikter är det väl inte så konstigt att man brusar upp? Det känns ju faktiskt lite så som att ingen lyssnar, att folk slår dövörat till och sedan kontrar med någon ointelligent kommentar som "Du är dum i huvet din jävla hora". Man blir ju så trött, och med tröttheten kommer irritationen, och med irritationen kommer ilskan. Så ja, feminister kanske är lite arga, men de har fan i mig anledning att vara det.
 
3. "Feminismen vill att endast kvinnor ska styra".
Det verkar som man har fått sig en bild av att feminismen står för att kvinnan ska bli de som har makten, eftersom man pratar mycket om kvinnors rättigheter, kvinnors villkor osv. Och det är ju faktiskt så att om kvinnor ska få mer makt, måste männen ge tillbaka lite av den makt som kvinnan faktiskt har rätt till. Det kanske låter krasst, men så uppfattar jag det. Men att kvinnan ska tilldelas den makt från mannen som egentligen är deras, uppfattas av någon anledning som att kvinnan ska ta all makt från mannen och han ska inte få någonting kvar.
 
Men det är ju inte det som feminism handlar om. Faktiskt. Feminism handlar ju om att man ska få vara den man känner att man är i det allra innersta. I själ och hjärta. Detta utan att stöta på hinder på grund av kön, normer eller politiska strukturer. Att ingen ska kunna säga åt dig att "du kan ju inte ha kjol på dig, du är ju pojke" eller bara flickor kan köra dockor i dockvagen". Att män ska få arbeta på dagis utan att grabbarna i gänget tycker att man är en vekling eller att de andra arbetskamraterna oroar sig för att du är pedofil när du motiverar dig med att du älskar barn. Att kvinnor ska få jobba som byggarbetare utan att kallas för pojkflicka eller bli särbehandlad av arbetskamraterna för de tror att du bara duger till manikyr och shoppa med tjejkomisarna. 

Feminism kanske inte är ett så negativt ord ändå?Noodle-lover. 21. Suffers from
clothes-cravings. Swedish.
Read books under the covers.
Love beautiful things.

Follow on Bloglovin