Me want en varm jacka for vintern!

Jacka (läs: tält)_WEEKDAY

Vill verkligen ha en riktigt varm jacka inför vintern, är trött på det konstanta huttrandet som man ska tvingas utstå. Nog antar jag också att det kommer bli en lika kall vinter mot slutet även denna omgång. Skulle gärna campa i denna (jo, campa, för den ser ut som ett litet tält i storleken) tillsammans med en utav mina gigantiska monkihalsdukar.

Dag 17 i Japan

Japp, här på bloggen händer det inte så mycket just nu, tiden skulle lika gärna kunna stå stilla. Men det gör den minsann inte IRL! I Fredags var vi ute och skakade rumporna till hjärndöd musik och föll utmattade över tröskeln runt halv fem på morgonen. Härligt, så ska det vara.
Nu det senaste dagarna har vi mest tagit det lugnt, shoppat efter att solen gått ner, sett på anime och käkat bentou (弁当).
För att liva upp inlägget lite bjuder jag på en bild från ett av mina mindre stolta tillfällen. Jag är inte bekväm framför kameran!

The optimist proclaims that we live in the best of all possible worlds; and the pessimist fears this is true

Klockan är 21.22. Vad har vi gjort hittills idag i detta förlovade land med massor av spännande äventyr som bara väntar utanför dörren? INGENTING. Usch, vilken looserdag. Det enda som kändes riktigt värt idag var middagen. Avokado, lax, ris och ugnsbakad tomathalva. Eller för att sätta ytterligare stämning på denna dagen. En HALV tomathalva. Ja, ni läste rätt. Fruktansvärt. Här har ni några svartvita bilder to go with it.
Tacka GUD för att vi ska gå ut imorgon!

Jag äter bara en bulle om dan' och den har jag redan ätit, så då får det bli ett wienerbrö' istället

Igår efter att vi hade varit vid Fushimi-Inari och kollat på alla vackra röda toriis tog vi oss en svalkande fruktdrink på Starbucks. Och vilket Starbucks sen då! Fetaste utsikten över floden Kamogawa på en naturligt skuggbelagd terass. Fantastiskt. Ett riktigt fint sätt att avsluta en dag med utflykt.
 
Och sen kan man ju prata om exakt vad man vill när det bara är japaner överallt. Det är som att man är i en bubbla och ingen runt om en förstår vad man säger, för en gångs skull kan man vara glad över att vara född i futtelandet Sverige!

A story like mine should never be told. For my world is as forbidden as it is fragile; without its mysteries it cannot survive

 

I want to be green

Åh, jag har en sån otroligt stark känsla för att göra gott för jorden just nu. Egentligen vill jag helt ge upp köttätandet, endast köpa ekologiska, kravmärkta och rättvisemärkta produkter, sluta sminka mig, raka mig och färga håret. Jag vill äta gott, och med det menar jag gott för hälsan, naturen och hela planeten. Om jag nu skulle äta kött, skulle det vara vilt skjutet när möjligheten finns och köpa kött av den lokala, ekologiska bonden runt hörnet.

Jag vill egentligen endast köpa lokalproducerade kläder av ekologisk bomull, men intresset för vackra kläder och att förverkliga mig själv och visa vem jag är genom utseendet gör att det tar emot. Jag vill inte gå runt i någon plain vit tröja, för det symboliserar inte vem jag är. 

Jag vill jobba ideellt, helst på ett katthem, skänka kläder till behövande, jobba i soppkök och återvinna och återanvända mormors gamla koftor. Jag vill handla och äta efter säsong och odla mina egna grönsaker och örter. Jag vill sluta använda schampoo och bli en skogsmulle. Jag vill cykla till jobbet och endast ta tåget på resor. Jag vill promenera och springa för att få motion och endast använda kroppen och naturen som redskap när jag tränar.

Jag vill mycket. Dags att sätta något utav det till verket.
Weheartit

När man önskar så innerligt att drömmar kunde bli verklighet

Här kommer ett litet urval av saker som jag köpte i Tokyo! Fantasktiskt vilket stort urval av klädbutiker det finns. Och i Harajuku blir man inspirerad till tusen bara av att se på allt folk som spatserar fram på gatan. Shit alltså, ibland önskar man att man hade en fet bunt med cash, för då hade jag kommit hem med det tiodubbla av det jag köpte. *drömmande suck*

Pics at 350 meters from 東京スカイツリ

Japp, var ju i Tokyo i helgen och passade då på att åka upp och kolla på utsikten från Tokyo sky tree (東京スカイツリ), världens nu högsta torn. Den högsta byggnaden finns i Dubai.

Lite bilder från helgen i Tokyo


Picknick vid floden och Hachikohundar

Idag vart det en sen morgon. Det blev picknick vid floden Kamogawa i solnedgången. Awesome. Massa trevliga fåglar flög runt vid vattnet. Vi såg flera hundar av rasen Akita, som Hachiko, och det sved i hjärtat. Satans kärleksfulla djur alltså.


The world just chewed her up and spat her out

Japp, då har man varit framme i ungefär ett dygn! Här har ni en bild på en gata utanför Beas lägenhet. Japan är precis som jag föreställt mig, och så trevliga att man får dåligt samvete. Idag var vi och shoppade, köpte dricka i en vending machine och spenderade 100-yens mynt i arkadhallar.

Sista inlägget innan resan

Ja, tiden går fort och imorgon far jag iväg på min drömresa! Jag kommer landa i Japan på fredag vid 10-tiden, svenk tid. Förhoppningsvis är jag inte alldeles för utmattad för då ska jag möta upp Bea och fara mot Kyoto. Kyoto har ju ingen egen flygplats, så jag kommer landa i närheten av Osaka.
 
Det jag ville berätta med detta inlägget är att jag inte vet hur uppdateringen kommer vara när jag är borta. Kommer ha datorn med mig och så, men när man är borta på resor är man ofast ute och springer runt dagarna i ända och datoranvändandet blir lidande.
 
Vad jag kommer sakna när jag är borta - svensk mjölk, prickigkorvsmörgås, Pluras kök, min pelargon, sängen, mina tv-spel, men framförallt manväns matlagning, mjuka hud och umgänge.
 
Vad jag inte kommer sakna med Sverige - inskränkta människor, blåsten och kylan, de monotona dagarna, disken, ärtsoppa och dålig service.

Det är inte mycket alls jag begär, du får vara dig själv jag lovar och svär

Ja, usch vilken bedrövlig iphonebild tagen inne på toan, men vad fan, ville bara visa upp nagellacken jag fyndade... hör och häpna... inne på ICA. De reades ut för tio kronor styck och jag slog till direkt. Både topplacket och mitt svarta var slut så det var givet att köpa dem, men sen kunde jag ju inte motstå nudefärgat och ännu en turkosblå skönhet!

OMNOMNOMNOMNOM

Weheartit.

En av de saker som jag ser mest fram emot med Japan? Att få äta sushi gjord i sitt moderland! Gjort av äkta japanskt ris och fin färsk lax! OMNOMNOMNOMNOM. Kommer dock få släpa Bea ut genom dörren eftersom hon inte gillar sushi. Men det ska nog inte bli några problem!

Jag skriver och modifierar packningslistor ända fram till avresedatum

Japp, det är en vecka kvar och jag har redan börjat packa. Det är något relaterat till detta som jag måste erkänna... jag är ett freak när det kommer till att packa. Jag älskar det. Jag skriver och modifierar packningslistor ända fram till avresedatum, jag provpackar för att se om allt kommer få plats, jag viker kläderna på ett sätt, sen byter jag sätt och sen byter jag tillbaka igen. Jag tycker så mycket om att packa att jag mer än gärna skulle göra det åt andra om de bad mig, och det skulle ge mig kopiös tillfredställelse.

Okej, nu ska jag sluta skrämmas. Till en annan reserelaterad sak, jag har suttit och räknat ut hur lång tid de olika flygningarna kommer ta. Den första sträckan är acceptabel på sina sex timmar, men den andra från Doha till Osaka ger mig rysningar på sina nästan elva timmar. Dags att trycka på sovknappen då tror jag.



Det är så vackert, vackert


Här kommer en alldeles färsk fyra från fashiolista

För att ta reda på var man kan köpa plaggen, gå in på min publika sida!

Kläderna var dränkta i svett och hamnade direkt i tvättkorgen när vi ramlade in i lägenheten 06.30

Jäklar vilken natt det var igår! Avslutade på Rio Rio igår och dansade tills dörrarna slog igen kl. 05. Stämningen var helt fantastisk och inte mer än sju pers kommenterade min tatuering! Det var helt enkelt en massa coolt folk där igår. Alla bilder som togs är bara massa brus och ljus, men det betyder helt enkelt att jag hade sjukt roligt.





Noodle-lover. 21. Suffers from
clothes-cravings. Swedish.
Read books under the covers.
Love beautiful things.

Follow on Bloglovin