Dagen efter dopparedagen

Nu är julaftonen över och jag kan inte vara annat än nöjd. Mina klappar kanske det kommer upp bilder på senare. Men idag är det ju den 25:e december vilket betyder reahysteri bland affärer och kunder. Trots att jag inte har tid att pallra mig ner på stan idag tänker ju inte jag vara sämre, så jag gick in på Monki's hemsida och gjorde en liten smygbeställning bland reaplaggen. Hihi.


2 h och 27 min från Värmland

Sitter på en swebus påväg hem till underbara Värmland för att fira födelsedag, jul och nyår. Vill bara kika in här och önska er alla den fridfull jul.
Julen är för mig en av de varmaste minnena från barndomen. Jag vill därför skicka en tanke ut till alla er som inte har glada tankar och känslor om julen. Ni som har en klump i magen som bara växer sig större och större ju närmare julen man kommer, och till dem som sitter ute i snödrivorna och inte har möjlighet att slå på någon TV för att se på Kalle Anka kl. 15.00. Till alla er som under julen inte är lyckliga, skänker jag en tanke när jag egentligen skulle velat skänka mer.

Recycle

Jag har blivit allt mer sugen på att återanvända, köpa begagnat och kanske sätta min egen prägel på det hela. Dessa trasmattor från Åhléns är gjorda av återvunnet marerial. Känns som jag skulle kunna spendera med gott samvete i detta läge. Dessa mattor ger mig också mer lust att trampa ner dem under kanske 10-20 år, istället för att köpa en ny när jag tröttnar. De ger mig en känsla av att jag har ett ansvar för djuren, naturen och gjorden som vi alla vandrar på.

Snön 11

Idag älskar jag att jag bor långt ifrån Uppsalas trafik och stök. Jag har den finaste utsikten.

Kånkandes på kånken

Okej, haha, jag vet att jag för typ en timme sedan publicerade ett inlägg där jag sa att jag skulle ta det lugnt med bloggandet fram till tentan, men eftersom jag har slutat plugga för idag så tänkte jag bara visa upp min fina Kånken som jag fick av mamma i höstas.
Den har varit till stor hjälp under hela denna kursen, eftersom jag tvingats släpa runt på "tha-book-from-hell-with-3000-pages". Nej, men typ nästan.
Det jag gillar mest med den är att den bara blir finare med tiden.

My brain is stuffed

Tänkte kika in här en sväng och meddela att jag fram till den 22:a december (dagen för tenta i anatomi och fysiologi) inte kommer känna mig obligerad att skriva något på bloggen.

Min hjärna har fullt upp med RAAS-systemet, anastomoser, massrörelser och metabola acidoser. Det kan ju hända att jag tar en paus från studierna och skriver några rader, men poängen är att det inte kommer skjuta undan plugget för bloggens skull (förutom dessa få minuter jag skriver inlägget, höhö).

Idag flyttade Bea ut, känns hemskt tomt nu men tröstar mig med att vi kommer ses den 25:e. För ni som inte vet så ska hon till Japan i mars och är nu klar med sin 1:a termin på Orientalistikprogrammet. Hon passar då på att flytta hem till Karlstad. Jag och manvän har sökt lägenhet ett bra tag nu och kanske har en på gång, men låter den informationen sväva lite fritt innan det är final.

Om jag inte skriver något innan den 24:e vill jag önska er en riktigt underbar julhelg. Ta nu hand om varandra!

Kämpa för varenda unge!


Foto: UNICEF/Georgina Cranston

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.

Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.

På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller "facebooka" om barns rättigheter.

Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet. Du kan göra större skillnad än du tror.

Ps. Vill du gå med i vårt nätverk bloggare för varenda unge - läs mer här!

------

Kom igen nu.
Nu tar tag i det här och gör något meningsfullt utav våran stund på jorden. Man måste på något plan lita på att vissa välgörenhetsorganisationer faktiskt gör sitt bästa för att se till att pengarna kommer rätt. Jag tänker inte förklara mig för att jag donerar mina pengar eller mitt stöd. För mig är det självklart varför jag gör det.


Beadesu

Nu har denna brud äntligen skaffat sig en blogg. Här skriver hon om sin framtida utbildning i Japan och allt annat som faller henne in. Klicka er dit. Läsvärt! Ok? http://www.beadesu.blogg.se

Gummistövlar på engelska?

Igår fyllde jag tjugo! Nu är tonårstiderna över för gott. Det är med en bittersweet känsla som jag lämnat åren bakom mig, för visst är det skönt att slippa vara i den åldern när självförtroendet ligger på is, men samtidigt kommer jag sakna den bekymmerslösa tiden som snorvalp när läxor var den största bördan.

Överlag känns det faktiskt kul at fylla 20.

Eftersom tentatiderna är här och jag hade obligatorisk närvaro på ett pass 8.15 dagen efter dagen D så låg firandet på en lugn nivå med sällskapsspel (ack så underskattat), cider och öl. OCH... icke att förglömma! MARÄNGSVISS! (Stavning?)

Nötkräm

Den här bloggposten innehåller nötkräm.


Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som
UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att
re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

------

Hoppas på en ljusare framtid för dessa barn. Jag drar till med klyschan man fick höra i lågstadiet när man satt i en ring och lyssnade fängslat på när fröken sa: "Ingen kan göra allt, men alla kan göra något."

Jag här och nu

Tangentbordet på högvarv. Carrie and Big. Människokroppen (inbunden) av Egil Haug. Te värmt på spis. Tre centimeter utväxt. Svensk Tenn - Elefantmotiv (himmelsblå). Föreläsningar i B8. Buss 803 mot Enköping. Stora stickade hansdukar. Ekande spargris. Avsaknad av skovarriation. Skedande under dubbla lager täcken. Mjölk på dunk. Julmusik och pepparkakor. Kånken. Otvättad Uppsala universiteshoodie. Sagan om ringen av J.R.R. Tolkien. Busskort som går ut imorgon. Längtan till 23:e december (dagen före julafton är alltid bäst). Dokumentärpodd på p3.

Önskning

Till födelsedagen och jukafton önskar jag mig ett par efterlängtade och välbehövda nya Converse. Har haft mina gamla nu i (räknar på fingrarna...), kan det vara sex år? Under dessa år har de använts flitigt. De användes till exempel under min första Uppconvistelse, UPPCON 08 år 2007. Sedan dess har de varit på Uppcon fyra gånger. De är slitna, de behöver vila sina trötta gummisulor.

Denna gången önskar jag mig ett par låga, gärna svarta och gärna svarta överallt. De gamla nedan är grå med en "urtvättad look". Skosnörena är sedan länge utbytta.

20

Tjugoårsdagen närmar ju sig med stormsteg och jag vet inte säkert vad jag ska göra än. En måndag är det på och har något obligatoriskt dagen efter (kl. 8.15) vilket suger rumpa (ursäkta uttrycket).

Antagligen blir det något mys hemma med kinamat och bubbel, men vet inte vad man ska ha här aktiviteter riktigt. Vore ju skoj med något annat än filmklyshan med det är svårt. Tv-spel finns ju alltid, men vi är tre och har inte mer än två dosor... Man vill ju faktiskt att det ska vara lite speciellt när man fyller 20, men det är inte så lätt när man läser Anatomi och fysiologi-kurs samtidigt. Får göra det bästa av situationen helt enkelt! Ska fira med familjen när jag kommer hem till Karlstad över jul så något har jag i alla fall framför mig. Lördagen innan ska även manvän bjuda ut mig.

------

Har btw pluggat frenetiskt denna dag och kommer även göra det under morgondagen. Nu tar jag dock en paus med manvän och vänner... serien.Noodle-lover. 21. Suffers from
clothes-cravings. Swedish.
Read books under the covers.
Love beautiful things.

Follow on Bloglovin