"Oooh, that's a bingo! Is that the way you say it? "That's a bingo?"

Ett urplock av filmer som får mitt inre att pulsera på ett annat sätt än andra filmer gör. Om man inte har sett dessa är de värda att kolla in, inte bara en gång. Gärna med ett gäng underbara vänner och en skål med popcorn att gnabbas över. Åh, filmkväll nu, ja tack!
 
(500) days of summer
Romantik ur en mer realistisk synvinkel än det hav av romantiska amerikanska filmer som redan finns där ute. Den är verkligen en frisk fläkt. Och det är ju omöjligt att inte uppskatta Joseph Gordon-Levitts charm.
 
Juno
En både lättsam och allvarlig beskrivning av hur en plötslig tonårsgraviditet kan vända upp och ner på tjejens och de inblandes liv.
 
The disappearance of Alice Creed
Det som är bäst med den här filmen är att man inte har en aning om hur allt kommer att sluta. Något som börjar som en "vanlig" kidnappning tar en oväntad vändning.
 
The king's speech
När man har det minsta intresse för film och filmskapandet kan man inte låta bli att häpnas över det alldeles underbara kameraarbetet, färgerna och ljuset och hur detta skapar filmens stämning. Tack och lov är skådespelet i världsklass och min favorit är självklart Geoffrey Rush.
 
Inglorious bastards
"We're gonna be doin' one thing and one thing only... killin' Nazis.", alltså, behöver man säga mer? En av Tarantinos, enligt mig, mästerverk.
 
Bildkällor
1 2 3 4 5C O M M E N T S .NAME:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)

BLOG:

COMMENT:Trackback