Some people call me a freak, I am I am a freak

Nedan följer en lista på filmer värda att se denna Halloweenkväll. Helst med en hand att krama om och en kudda att gömma sig bakom.The Cabin in the Woods
Frankenstein
Rosemary's Baby
A Tale of Two SistersThe Shining
The Sixth Sense
Pet Sematary

Typ som att vandra in i en målarverkstad

Monki.com

Det är något mysigt över denna tröjan från Monki. Tro det eller ej, men gillar faktiskt den lite busiga, målartröja-känslan. Vill slå mig ner med fingerfärg, och bli barn på nytt. I fickorna kan man hitta kastanjer och kottar från en utflykt i skogen. Så ska det vara.

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler och samlat damm på min gitarr


Julmarknadsvimmel, och på vår himmel lyser en stjärna, det är jul i Gamla stan

Är det sant, kommer det ett inlägg om julen när oktober inte ens har passerat? Svaret är ett rungande ja! Nu när det blir flytt till ny lägenhet där vetskapen finns att man blir kvar ett tag känner jag för första gången att jag vill fixa rejäl julstämning hemma! På mitt sätt förstås. Även om jul för mig är röd tomtehysteri vill jag skapa jul hemma med lite mer blygsamt pynt. Självklart ska det finnas julstjärnor i fönstren och en grön gran, men mycket av dekorationerna ska gå i vitt och rött och vara skapat av egen hand!
Pysslet blir då en viktig del av min jul. Inte för mycket fabrikstillverkat, jag vill se att en hand har lagt sin prägel på dekorationerna hemma. Små stjärnor av papper, nejlikebeklädda apelsiner och snöflingor av kristyr vill jag ha runt mig. Allt pyssel sker också utan press och krav, huvudsaken är att skapandet ger en värme under kyliga tider.

Mysbelysningen måste finnas där, gärna små, fina ljusprickar som smyger sig fram längs en gardinstång eller fönsterbräda. Huvudsaken är att mörkret som kommer med vintern inte knuffas undan utav strålkastarbelysning, utan att vintermörkret omfamnas. Mörker är inte bara negativt utan ger en en möjlighet att skapa en mycket fin stämning och trygghet i hemmet.

Bakningen känns ju oundviklig. Pepparkakor med kristyr, rostade mandlar, knäck, chokladdoppad marsipan formad som grisar och svala kyssar. Doften när väggarna och taket till pepparkakshuset gräddas i ugnen. Mys!
 
Julmusiken är ett element som är fullt av fluffiga barndomsminnen och är för mig ett måste till baket och pysslet. Gärna ska låtarna spraka fram på julskivan man haft i femton år, den som man kan ordningen på låtarna utan och innan. Men när man inte har det finns ju såklart spotify, där man lätt knåpar ihop en låtlista med lussedegen fastkletad på fingrarna!

När justämningen byggs upp tillsammans med någon nära, då är det fulländat!
 
Bilder från weheartit.
 

Epic failure

Skulle förnya mig och färga håret, orkar helt enkelt inte ta hand om isblont hår. Valde färgen reddish brown. YEAH RIGHT. Hahaha, oh god...

I'm sorrt miss Fox, I didn't quite hear


En varm och mysig en som man vill dyka ner i när termometern visar 5°c

Stickad tröja_GINA TRICOT, nitskor_JAPAN, tights_JAPAN, sockor_GRANDMOTHER

Myfriendsaremarried

Måste berätta om typ världens bästa "kramp-i-magen-och-kissa-lite-i-trosan-av-skratt"-tumblr, http://myfriendsaremarried.tumblr.com/. Ingen kan ge en värdig presentation till denna så jag ber er gå in på den och låta den tala för sig själv.

Fallen angels by Kirsten Miccoli for Ben Trovato

Bloggen Creating to inspire bloggade om dessa bilder och kan inte låta bli att blogga vidare. Mycket inspirerande.
Foto by Kirsten Miccoli for Ben Trovato
[link]

The other day someone asked me what my goals were

Weheartit.

En inspirationsbump på morgonkvisten

En klädkombo som jag satte ihop nu på morgonen. Allt har jag funnit genom fashiolista och det är även där ni får gå in om ni vill ta reda på var sakerna kommer ifrån. Allt finns att finna på min profil!
Fashiolista.com

Kors i taket

Alltså, wow. Dessa hade jag gärna offrat barfotapromenaderna i gräset på sommaren för! Finns på www.anajeffrey.com.

Den kanske lilla stereotypa flickan som finns någonstans i bakhuvudet saknar mitt långa hår

Weheartit.
 
Jag är mycket nöjd med mitt korta hår. Detta för att det är så fruktansvärt lättskött, man vet var man har det (det gräver inte in sig i munnen i tid och framförallt otid) och det är lite tufft.

Men, en mycket liten del av mig, den kanske lilla stereotypa flickan som finns någonstans i bakhuvudet saknar mitt långa hår. Detta just på grund av att det är så mycket man kan hitta på med det. Man kan fläta, göra uppsättningar, ha vilt och utsläppt och en massa andra saker. Man kan vara kreativ med det. Men anledningen till att jag faktiskt klippte av mig den feta flätan var att jag blev fullkomligt galen på håret så fort att jag klev utanför dörren. Göteborg är ju inte direkt känt för att vara vindstilla och hur mycket jag än hade kämpat för att hålla håret i ordning blev det ett fågelbo på en gång. Dessutom är mitt hår så tjockt och packat att det tog evigheter att få ur balsamet och sen få det torrt med hårblåsen. Känner rysningarna längs ryggraden vid tanken på gamla tider. Så nej, det kommer nog fortsätta vara kort ett tag.

Gud vad mycket trivialt det blev nu, men egentligen handlar det ju om att jag vill vara bekväm i mig själv och det är ju faktiskt himla viktigt. Om jag inte är bekväm är det svårt att vara den personen som jag trivs mest med att vara, mig själv.

Vill sprida ut dem i lägenheten så jag kan minnas denna fantastiska resa varje gång jag går runt hörnet

På tal om bilder har jag skickat efter ett sextiotal bilder från Japanresan! Tycker mycket om att ha bilder i fysiskt format, så att säga. Gillar när jag kan ta på dem, känna den glansiga utan under fingertopparna och höra det lite svägniga, sladdriga ljudet när man fladdrar med dem.

Be aldrig mer om ursäkt för sakerna du aldrig gjorde

Weheartit.

Jag får så mycket inspiration från bilder. Så fort jag ser in bild bubblar en känsla, eller kanske flera, upp. Tankar på det egna kommer oftast efter det, som kan få nya känslor att väckas. Frågor kanske dyker upp och man tar ett beslut man aldrig trodde skulle tas. Och plötsligt har en bild förändrat hela ens världsuppfattning. Hela sfären.

Bilder kan få en att känna lycka, älska, bli äcklad, känna avsky. Så många olika känslor, så starka kontraster. Men det som jag tror är det mest fantastiska är att ett ögonblick kan fångas för alltid på mindre än... ett ögonblick.

"Dreglar vid tanken på att kunna ligga där med skum upp till ögonen efter en tung dag"

Nu är det dags för en flytt igen! Det är inte lätt att vara andra-hands-hyrare, men när trycket på bostäder är så stort får man helt enkelt ta vad som finns tillgängligt. Lägenheten som vi ska fytta till just nu är dock en riktig pärla, en nyrenoverad tvåa i ett bra område. Jackpott!
 
Jag har länge varit en riktig sucker för badkar med lejontassar och gissa vad? Den nya lägenheten har ett badkar (!) med lejontassar! Dreglar vid tanken på att kunna ligga där med skum upp till ögonen efter en tung dag. Fatta vad najs!

Bara jag som älskar himlen eller? Gosh vad vacker den är

Weheartit.

Detta var längesedan, så vi lägger upp en sånhär!

För att ta reda på var man kan köpa plaggen, gå in på min publika sida!

I'm not really a cowboy person

Jag är en av dem som inte riktigt har fallit för cowboytrenden som tycks ha blommat upp lite den senaste tiden. Särskillt svårt har jag för bootsen. Men när jag surfade runt inne på topshop.com trillade jag över dessa och tycker att de skulle sitta fint på mina fötter! Gillar speciellt metalldetaljen längst fram på skon.
 

.Gif


Tar efter trenden att Instagrambumpa

Japp, jag följer med stimmet, jag tänkte uppdatera med lite av mina senaste bilder från Instagram. Det är en himla trevlig applikation måste jag säga. Bilderna som läggs upp där får en mycket mer personlig och varm känsla än andra bilder. Har skrivit det förut men heter Hannadesu på instagram.

Bild 1: Halsduken är från Monki och är det största jag någonsin sett. Avgudar den! Kommer inte frysa om halsen i vinter kan jag lova.
Bild 2: Hemmagjord pizza är något av en familjetrend. När jag bodde hemma gjorde vi ofta pizza till helgen och fredagsmyset. Detta har jag och manvän själva tagit efter. Samma recept såklart!
Bild 3: När jag var i Japan passade jag på att köpa hem ett litet förråd med godis. Japanerna är inte så bra på det där med godis i allmänhet, inte enligt mig i alla fall, men vissa guldklimpar finns det ju såklart! Pocky.
Bild 4: I helgen såg vi på två Frankensteinfilmer, den första från 1910 (kortfilm) och den andra från 1931. Svartvittmys.
Bild 5: Jag har tecknat i stort sett hela mitt liv, men tyvärr har det varit lite torrt på den fronten den senaste tiden. För några dagar sedan fattade jag i alla fall pennan och ritade en brud.
Bild 6: Buddharingen på bilden köpte jag faktiskt i en Indisk/Afrikansk butik i Kyoto. ett riktigt fynd.

Omfamnar en som vårens knoppande förälskelse

 
Ja, hösten hade utan tvekan blåst in när jag satte ner mina martens mot den grå asfalten på perrongen i Göteborg. Gött, säger jag! Hösten är för mig den varmaste årstiden av våra fyra. Inte då när jag talar om utetemperaturen, utan myset under filtar, händerna som omfamnar de bultande heta tekopparna och de bylsiga stickade halsdukarna som skyddar halsen från den stickande kylan som cirkulerar i luften. Och, om man bortser från våren, är hösten den årstiden då jag uppskattar solens strålar allra mest. De absolut sista pelarna av värme som liksom desperat pressar sig fram genom den oundvikliga kölden som komma skall. Höstdeppression, vad är det?

En nitig julklapp som jag fick i 25 graders Japansol

Ett par ursnygga dojor som fullkommligt invaderade klädbutikerna i Japan var sådär piratliknande ballerinaskor som passar utmärkt för oss "svarta och svåra". För varje butik man trädde in i blev man mer och mer sugen (och får jag tillägga att de var prissatta för en spottstyver?), men mot slutet av min tredje vecka i Japan hade jag fortfarande inte tagit steget att gå fram till kassan och göra det enda rätta, att köpa ett par. Men just som jag satt och provade dem i en överbelamrad klädbutik i Kyoto och ojar mig över dem föreslår Bea att hon ska ge mig dem i julklapp. Sagt och gjort!

Yes, hemma på kylig, bitande mark!

Ja, i fredags hamnade jag tillslut på svensk mark! Runt 22-snåret rullade jag in i Göteborg och föll i manväns famn på perrongen. Underbart att vara hemma. Men missförstå mig inte, Japan var och är fantastiskt, men ni vet hur det är - borta bra men hemma bäst.
En turistbild tagen i Akihabara, Tokyo. Kan inte fatta att jag har varit där! AWESOME.

Köpte en awesome tröja idag, yep!

I like shiny shirts, speciellt när de kostar ca 165 kr! Kap.



Noodle-lover. 21. Suffers from
clothes-cravings. Swedish.
Read books under the covers.
Love beautiful things.

Follow on Bloglovin